İnegöl İŞ-KUR Müdürlüğü'nde görev yapan  bazı memurların, yüksek ateş ve öksürük nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan testler sonucunda 9 memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Daha sonrasında ise bu sayı 10'a yükseldi. Son yapılan testler sonucunda ise koronavirüs testi pozitif çıkan çalışan sayısı, 10 oldu.  Aralarında Şube Müdürü Ahmet Baştürk'ün de bulunduğu 27 kişi, evlerinde 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Öte yandan dün kapatılan İş Kur Şubesi'nde bugün hizmetler Bursa'dan görevlendirilen 6 personelle devam ediyor. İnegöl'de 10 personelde korona virüs tespit edilmesinin ardından Şube Müdürü Ahmet Baştürk'ün de aralarında bulunduğu 27 kişi 14 gün süreyle evlerinde karantinaya alınmıştı. Bu haberin ardından İş Kur İl Müdürlüğü devreye girerek İnegöl'e özel bir ekip görevlendirdi.

İş Kur Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, hizmet merkezinin Bursa'dan görevlendirilen ekiple çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "6 kişilik ekiple İnegöl Hizmet Merkezi faaliyetlerine başladı. Vatandaşlarımızı üst kata almıyoruz. İç tarafta bir masa var. Bir de danışma personelimiz var. İş arayanların talep dilekçelerini alıyoruz. Yönlendirme yapıyoruz. Vatandaşlara ve mükelleflere temel İş Kur hizmetlerinin hepsi veriliyor. Hizmetlerde herhangi bir aksama yok" dedi. Bursa merkez ve Gemlik ilçesinde bulunan İŞ-KUR Şubeleri, İnegöl'e destek vermeye başladı. İşlemlerin aksamaması için yoğun çaba gösterildiği bilgisi paylaşıldı.

Editör: Süper Kanal TV