Son aylarda yaptığı paylaşımlarla İnegöl gündemine düşen  "Fethivacip" kod adıyla sosyal paylaşımlar yapan kişi veya kişilere yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan işadamları açıklamalarda bulundular.

İfadesi alınarak serbest kalan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, “Bir şikâyet üzerine sosyal medyadan kimliği belirsiz bir kişinin paylaşımları yüzünden biz ifade için alıkonulduk. İfademizi verdik çıktık. Bunun neticesinde şikayetçi olan kimdir bizim  hasbel kadar bir belediye başkanımız Alinur Aktaş´tır. İnegöl´de tüm işler bitmiş sonuca gelmiş de İnegöl´de iş adamlarının böyle iftira ile maruz bırakıp topluma çalışanlarına herkese rencide edici duruma düşürmesi kalmış. Biz bununla alakalı gereken ifademiz verdik. Bugüne kadar bu vatandaşla alakalı sağa sola gidip de şudur budur benle alakalı sayın vekilimiz Hüseyin Şahin ile alakalı şüphelerini sağa sola iletip benim kulağıma gelen duyumlar var. Ben şahsı tanımam bilmem ne twitini takip ederim kulaktan dolma bana söylenenler bana da yazmış olabilir etmiş olabilir ama ben bunları kale alacak kişi değilim. Kendisine keşke bunları kale almayıp da işine baksaydı. 16 Ağustos günü yaptığımız siz basın mensubu arkadaşlarla kahvaltı düzenlediğimiz bir toplantı vardı. Birkaç gün öncesinde dere ötesinde bizim üyelerimiz ve mobilyacı arkadaşlarımız yol ile alakalı yıllardır çektikleri çilekeşi bize bildirmeleri neticesinde biz de orada küçük bir yazı ile anlatımda bulunduk. O anlatımı yaparken ilgili birimlerin kısa zaman içinde bu konuyu çözeceğini beyan ettik. Bununla alakalı hiçbir belediyedir Telekom´dur şudur budur demedik. Alinur Aktaş bununla alakalı sorumludur demedik. Ondan sonrasında egosunu hemen ispatlayalı kooperatifte bir toplantı düzenledi. Alakasız bir takım kişilerle toplantı yaptı. Kooperatifi kendi göbeğini kendi kesen bir kurum kendi yolunu kendi trafosunu suyunu getiren kurum esas ilgili olan arkadaşlarla bununla alakalı her hangi bir istişare yapmadan atıfta bulundu. Üst akıl dedi. İşte bu egodur” diye konuştu.

BİZİM GEÇMİŞİMİZ BELLİ

Kimlerle ilgili şikayette bulunulduğuna dair sorulan soruya Özdemir; “İlhan Özbay arkadaşımız, Nedim İncebay, Erdal Recep Bayraktar arkadaşım. Bizim haricimizde böyle alıkonulma var mı yok mu ki vardır artık bilemiyorum bizimle alakalı bu konu iyi oldu sessiz kalan bizleri biz küçüklüğümüzden beri hakkı ile kazanan gece 3´te uyanıp elemanın zarfını yatakta dizeleyen hayalinde yada bu müşterinin malı yetişecek mi diye sabaha kadar uyku uyumadan bu günlere gelen  bir tek faturayı gününden sonra ödemeyen vergisi ile alakalı SGK ile alakalı gecikmiş ödemeye yapmayan firmaya sahibiz prensiplerimiz budur. Bununla alakalı geçmişimiz de geleceğimiz de belli”  cevabını verdi.

VALLA BENİM İSMİMİN NASIL GEÇTİĞİNİ ÇOK ŞAŞIRIYORUM

İşadamı İlhan Özbay ise, “Valla benim ismimin nasıl geçtiğini çok şaşırıyorum. Muhtemelen ben vekilimizi çok seviyorum çok da değerli buluyorum muhtemelen vekilimize karşı vekilimizi sevenlere karşı yapmış olduğu hareketlerden bir tanesi diye düşünüyorum. Ben normalde biz kendisi ile alaka en ufak bir sıkıntımız problemimiz yok ama vekilimizin dostu arkadaşı kim varsa bir tavır alıyor. Muhtemelen ondan diye düşünüyorum başka sebep bulamıyorum. Kim benimle alakalı gayri resmi bir şeye girmiştir bir suç istinadında bulunabilir şaşırmış durumdayım.” Diye konuştu.

İş adamı Nedim İncebay´da, “İnegöl´de 25 yıldır mobilyacılık yapıyorum. Bugüne kadar elimizden geldiğimiz kadar üzerimize düşenleri yerine getirdik. Bana atmış olduğu suç, İnegöl Belediye Başkanı´nın sosyal medyada hakaretler içerdiğini söylemiş.” Dedi.

Editör: Süper Kanal TV