Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta TOKİ bölgesinde Baykoca Mahallesi Hz. Ali Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.
MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin yakınındaki kafeteryada hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

“BURADA YAPILACAK ÇOK İŞ OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Baykoca Mahallesinde yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Taban; “Bugün bereket sofrasını Baykoca Mahallesinde kuralım istedik. Her hafta düzenli olarak bir camimizde hem sabah namazımızı kılmış oluyoruz hem de vatandaşlarımızla bir araya gelmiş oluyoruz. Zaman zaman muhtarımızda geliyor, bölgeyle ilgili sorun ve taleplerini iletiyor. Ben de daha önce burada sivil araçla gezerek incelemeler yaptım. İnşallah mevcut geçmişe dahil planlar üzerinde gözden geçirmeler yapıp hem de beraberinde ilave olarak neler yapılabilir noktasında çalışıyoruz. Burada yapılması gereken çok fazla iş olduğunun farkındayım. Burada Yeni İnegöl projesinin gerçekten hayat bulabilmesi için bir miktar zamana ihtiyaç var, bir miktar da doğru kaynak ile bu işlerin üstesinden geleceğiz” dedi.
“İNSAN ODAKLI HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”
Bereket sofralarının maksadının vatandaşla buluşmak olduğuna da vurgu yapan Taban; “Bizim anlatacaklarımızdan ziyade sizin bize söyleyeceklerinizi işitmek. Ama tabi konumumuz gereği vermemiz gereken bilgileri de aktarmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi 8 Kasım itibariyle bir görev değişikliği oldu İnegöl Belediyesinde. Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Beyin Bursa’ya gitmesiyle birlikte İnegöl’de bir seçim gerçekleşti ve göreve başladık. Ogün bugündür yapmaya çalıştığımız en önemli işlerden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İnsan odaklı hizmet etmek istiyoruz. İnsanı merkeze koyarak, insanı önemseyerek bunların çözümleriyle alakalı neler yapabiliriz? Bunu yaparken de herkese eşit ve adil hizmet nasıl yaparız? Bunun standartlarını nasıl sağlarız noktasında çaba gösteriyoruz. Neden? İlle birinin Başkana ulaşmasına veya belediyeden bir yönetici, çalışan bulmasına gerek yok işini halletmesi için. Muhtarım da gelse, sade vatandaşım da gelse, telefon etse biz ona nasıl eşit ve adil hizmet verebiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bunun için de kurumsallaşma standartlarını tamamlamaya çalışıyoruz. Kurumsallaşma deyince belki itici gelebilir ama kurumsallaşma şudur; kişiye özel iş yapmamak, herkese eşit, adil ve eş zamanlı hizmet üretmek. Kurumsallaşmanın olduğu yerde kurallar vardır ve bu kurallar herkese eşit olarak işler” diye konuştu.

Alper Taban, belediyenin keyif yapma yeri olmadığını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce Çözüm Merkezimize aylık 300 bildirim gelirken, arkadaşlarımdan aldığım son rakamlarda bu sayının 2000’e ulaştığını gördüm. Eğer biz işten çekiniyor olsak, bu iletişim kanallarını bu şekilde duyurmayız. Israrla her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Biz keyif yapmak için burada değiliz. Vatandaşımızın sorunu, problemi bizim sorunumuz. Bunu önemsiyoruz. Çünkü vatandaşın yaşadığı sorun benim kurumumu ilgilendiriyorsa bunu gelip başka bir belediye çözmeyecek. Benim çözmem lazım. Tabi bunları da belli planlara göre yapmanız gerekiyor. Bu yüzden bugünden geleceği planlamanız gerekiyor. Burada stratejik plan da önemli. Buradaki sıkıntıları muhtarımız da getiriyor bizlere. Bizler de yine bu konuların takipçisiyiz. Bulunduğumuz dönem içerisinde ne kadar ne yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Ama sizden gelecek öneri, istek ve talepleri de dinlemeye hazırız.”
Editör: Süper Kanal TV