İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ara dönem sertifika töreni dün akşam yapıldı. 27 grupla 15 farklı branşta eğitim alan 400 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edildi.

2011 yılında 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 39 branşa eğitim öğretimini sürdürüyor. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 5 yıllık süreçte 13 bin 834 vatandaşın çeşitli branşlarda eğitim aldığı İNESMEK’in 2016-2017 eğitim öğretim yılı ara sertifika töreni Çarşamba akşamı Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl protokolünün de katılım gösterdiği törende, 27 grupla 15 farklı branşta eğitim alan 400 kursiyer Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.

YILLARCA MÜSLÜMANLA MÜSLÜMANI SAVAŞTIRDILAR
Ara sertifika töreninde Belediye Başkanı Alinur Aktaş salondakilere yönelik bir konuşma yaptı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerle konuşmasına başlayarak eğitimin önemine vurgu yapan Aktaş, yıllarca İran ve Irak’ı savaştırdıklarını ve şimdi de Suriye üzerinde oyunlar oynandığını kaydederek “İlçemiz büyüyor ve gelişiyor. Ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Şuanda fiili olarak Suriye’de ordumuzun bir parçası var. Zor günlerden geçiyoruz. Dönem dönem şehir haberleri duyuyoruz. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ve farkındasınız ki bu Türkiye üzerinde oynanan bir oyundur. Güney hattımızı, güney koridorumuzu karıştırmaya çalışıyorlar. Yıllarca Müslümanla Müslümanı savaştırdılar. İran ve Irak’ı biliyorsunuz. Bizim inancımıza göre namusunu, şerefini, bağımsızlığını korumak üzere ölen insanlar şehit olur. Ama iki Müslüman ülkeyi çarpıştırdılar. Şimdi de Suriye üzerinde oyunlar oynuyorlar” dedi.

“DAHA DONANIMLI OLMAK ZORUNDAYIZ”
Neden ülke gündemine ilişkin konuları sertifika töreninde konuştuğunu da açıklayan Aktaş, “Bunları neden sertifika töreninde söylüyorum? Daha donanımlı olmak zorundayız. Kendimizi ülke insanı olarak geliştirmek zorundayız. 79 milyonluk Türkiye’den bahsediyoruz. Avrupa’nın 2’nci büyük nüfusu, 6’ncı büyük ekonomisi, dünyanın en büyük 16’ncı ekonomisi… Hedefleri olan ve tabiri yerindeyse 200 küsur ülkenin birçoğunun yerinde saydığı dönemde Türkiye geçen yıl 15 Temmuz krizine rağmen yılın ikinci yarısında yüzde 2,8 büyümüş. Önümüzde fırsatlar var. Ama takdir edersiniz ki gelişmek ve daha güzel günleri yakalamak o kadar kolay bir iş değil” diye konuştu.

SURİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLUNACAKSA EN ÖNDE OLMASI GEREKEN BİZİZ
Başkan Aktaş, Türkiye’nin komşusundaki yangın kendisine de sıçramasın diye Suriye’de olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Avrupa artık büyüyemiyor, hatta geri gidiyor. Hani dönem dönem diyoruz ya bizi Avrupa Birliğine alacaklar mı almayacaklar mı diye. Biz onu çoktan geçtik. Bizi Avrupa Birliğine alıp almamaları önemli değil. Biz yolumuza ne kadar sağlam devam ediyoruz işin bu kısmına bakmamız lazım. Beraberinde şuna bakmak lazım, niçin Suriye’deyiz? Çünkü komşuda yangın var. Bu yangına müdahale etmek lazım. Komşunuzda bir yangın olsa ne yaparsınız? Su tutarsınız ve yangını söndürmek için mücadele edersiniz. Niye? Yangın sizin evinize de sıçramasın diye. Biz de onun için oradayız. Birileri binlerce kilometre ötelerden, denizaşırı ülkelerden gelip buralarda bağımsızlık dağıtmaya çalışıyor. Takdir edersiniz ki eğer söz sahibi olunacaksa en önde söz sahibi olması gereken bizim ülkemiz ve bizim insanımız.”

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilişkin de konuşan Aktaş, kurslara katılanlara teşekkür etti. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi idarecilerine de teşekkür eden Aktaş, şöyle devam etti: “Daha iyi günlere gidebilmek adına hepimiz kendimizi donanımlı hale getirmek zorundayız. Öğrenmenin yaşı yok. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Lise mezunuysan açık öğretim oku, ilkokul-ortaokul mezunuysan açıktan lise oku… O kadar çok hedefler koyabilirsiniz ki kendinize. İNESMEK’in kurslarına, Halk Eğitimin kurslarına giderek işinde pozisyon kazanabilirsin, gelir seviyeni arttırabilirsin, kendin bir şeyler üretebilirsin. Ama artık kazanmak ve başarılı olmak o kadar kolay bir şey değil. Ben kurslarımıza katılarak eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum.”

15 BRANŞTA 400 KURSİYER SERTİFİKA ALDI
“2016-2017 eğitim öğretim döneminde 38 usta öğretici ile 39 farklı branşta 87 grupla 1780 kursiyere hizmet verdik İNESMEK olarak. Bu akşam da Arapça, İngilizce ve İspanyolca seviye A1, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi(Autocad), Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı, Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye), Diksiyon, Dijital Fotoğraf Çekimi, Kadın Temel Etek Dikimi, Filografi Tekniği, Hasta Kabul işlemleri, Hurç Dikimi, Pike Dikimi ve İlk Yardım alanlarında eğitim almış olan 15 farklı braşta, 27 grupla 400 kursiyere sertifikaları verilecek. İnşallah aldığınız bu sertifikalar sadece bir kağıt parçası değil, muhakkak suretle hayatınızın bir parçasında size maddi ve manevi bir kazanç olarak dönecek. Bir şeyler üretebilmek, hayatta başarılı olabilmek, bir şeylerde muvaffak olabilmek gerçekten çok önemli. Emekli veya ev hanımı da olabilirsiniz. Ama bir şeyler üretmenin heyecanına varıyorsunuz.”

Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Editör: Süper Kanal TV