2017 yılında yapılan haberler incelendiğinde, acı tablo ortaya çıkıyor. Son günlerde intihar vakaları ilçemizde artarken, yıl içerisinde 8 kişi çeşitli nedenlerden dolayı canlarına kıydı.

 

İntihar eden kişilerin tamamı erkek olurken; intiharlarda silah çoklukta kullanıldı.  İntiharların sebebi ise bilinmiyor. Yıl içerisinde ölümle biten intiharların 2’si Kemalpaşa Mahallesinde yaşanırken; diğerleri Tuzla, Sinanbey, Mesudiye ve Akhisar Mahalleleri ile Boğazköy Barajı ve Organize Sanayi Bölgesi’nde oldu.

İŞTE ACI TABLO;

 

Tuzla Mahallesi’nde ikamet eden Sertan A., 16 KIY 22 plakalı hafif ticari aracın yanında çenesinin altına dayadığı tüfekle intihar av tüfekle ile hayatına son verdi.

 

Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi üzerinde bulunan apartmanın altındaki depoda, S.K., (43) av tüfeği ile hayatına son verdi.

 

Organize Sanayi Bölgesi’nde TEİAŞ’a ait Trafo Merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin R., silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etti.

 

Kemalpaşa Mahallesi Terazi Kavak Sokak üzerinde ikamet eden Yasin Ö. (32) kendini iple asarak hayatına son verdi. Aynı mahallede yaşanan başka olayda; B.K. (60), iple kendini asarak intihar etti.

 

Mesudiye Mahallesi Sakin Sokak üzerinde ikamet eden 2 çocuk babası 40 yaşındaki M.Ç,  eşinin işe gitmesinden sonra, temin ettiği elektrik kablosu ile kendini merdiven korkuluklarına asarak hayatına son verdi.

 

Akhisar Mahallesi 19. Sokak üzerinde ikamet eden Bayram Ş. (32) sabaha karşı av tüfeği ile hayatına son verdi.

 

Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden Nazim Ş., (41) av tüfeğini yanına alarak, Boğazköy Barajına ördek avlamak için geldi. Şahıs, Burada kendine ait av tüfeği ile çene altından bir el ateş etmek suretiyle intihar etti.

İNTİHAR CİNAYETTİR

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İnegöl’de yaşanan intihar olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müftü Güzel yaptığı açıklamada;

“İntihar, kişinin kendi hür iradesiyle kendini öldürmesi ve sonuçlarını bilerek bunu yapması da Allah tarafından yasaklanmış ve haram kılınmıştır. İslam'da dinin temel amaçlarının başında gelen canının korunması ilkesinin sonucu olarak, intihar yasaklanmış ve haram kılınmıştır. Kim kendisini bir dağın tepesinden atarda ölürse cehennemde de böyle azap görür.”

“Dünya’da sıkıntılar elbet olacaktır. Hayatın bir gereği olarak, intiharın bir neticesi olan sıkıntılar ile denenip, sınanacağımız haber verilmektedir. Bunlara sabretmenin karşılığı cennet olduğu bize haber verilmektedir. İnsana dayanma ölür diyen ecdat, insanın öleceğini ama Allah'a dayandığımızda onun kalıcı olacağına işaret eder. Stres ve bunalımda kurtulmanın esası Allah'a teslim olmaktır” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV