28 yıldır İnegöl’de birçok başarıya imza atan İnegöl Fitness Akademi Merkezi (İFAM), ilçenin ilk kız futbol takımını kurdu. Yaşları 17 ile 21 arasında değişen oyuncu kadrosuna yenilerini de eklemeye kararlı olan İFAM, önümüzdeki sene 3. Profesyonel Lig’de mücadele edecek.

İFAM Spor Kulübü adı altında 3. Profesyonel Lig’de mücadele edecek olan ekip yaklaşık 3 aydır yeşil sahalarda antrenman yapıyor. Yetenekli sporcuları da bünyesinde barındıran ekip, henüz ilk yıldan şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

ÖĞRENCİLERİN TALEBİ İLE KURULDU
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yunus Emre Ay, “İnegöl Fitness Akademi Merkezi 28 yıllık bir kuruluş. Ben takriben 4 senelik süreçte müdürlük koltuğuna oturdum. Öğrencilerimizin boş vakitlerini iyi değerlendirmek için kurulmuş bir kulüp… Kız öğrencilerimizden belli bir istek oluştu, bu sene futsal takımları çok fazla çıkıyor biz de yeşil sahalarda futbol oynamak istiyoruz diye talep ettiler. Bununla ilgili öğrencilerimizi toplayıp isteklerindeki ciddiyeti sorduğumuzda bunu gerçekten istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Şuan takımımızda 15 sporcumuz var. Seneye 3. Profesyonel Lig’den müsabakalara katılacağız. Önümüzde 11 tane rakip var. İnşallah duraksamadan direkt 2. Profesyonel Lig’e çıkmayı hedefliyoruz.”

BEDEN EĞİTİİ ÖĞRETMENLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
“İnegöl’de biraz daha destek istiyoruz. Beden eğitimi öğretmenlerine çok büyük görev düşüyor. Bizler 28 yılda beden eğitimine, antrenörlüğe, polisliğe takriben bin 600 öğrenci gönderdik. Bunların içerisinde yer alan beden eğitimi öğretmenlerine de çok fazla görev düşüyor. Öğrencilere bunu aşılamaları gerekiyor. Kızların yeşil sahalarda oynamaları için daha çok teşvik edilmeleri gerekiyor. Futbol sadece erkeklerin oyunu olmuş, kızların da bu konuda artık üzerlerindeki tozları silkmeleri gerekiyor” dedi.
Editör: Süper Kanal TV