Şehri geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirerek modern bir kent oluşturmak adına hizmet seferberliğine devam eden İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesinde yaptığı dokunuşlarla görsel dönüşümü sürdürüyor. Bu kapsamda Ceyhan ve Ceyhan Çıkmazlarında yapılan yıkım çalışmalarıyla çıkmaz sokaklar açılırken, sokaklarda tretuvar çalışmaları da başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, bugün beraberindeki heyetle birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Dülger, inceleme sonrası yaptığı açıklamada Kemalpaşa Mahallesi Seyhan ve Ceyhan çıkmazı parke taş uygulamasının sürdüğünü kaydetti. Bayrama sayılı günler kaldığını hatırlatan Dülger, “Malumunuz bayram haftasındayız. Bayram hazırlıklarının yanında rutin çalışmalarımız da sürüyor. Şehrin içinde görsel bir kültür oluşması gerekiyor. Metruk binalar çevre ve insan sağlığını tehdit ediyor. Bulunduğumuz alanda da metruk binaların yıkımı gerçekleşmişti. Fatih İstanbul’u fethettiğinde ilk olarak şehir planlamacıları getirerek şehri yeniden yapılandırmış. Bir anlamda şehir planlamacılarının öncüsü sayılıyor. Bizim de bugün şehrimizi yeniden planlama şansımız yok ancak görsel anlamda dönüşümü destekleyen dokunuşlarla İnegöl’ü geleceğe taşıyacak adımları atıyoruz” dedi.

Yapılan çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Dülger, “Bulunduğumuz alanda bazı çalışmalar yapıldı. Yıkım işlemiyle birlikte Ceyhan ve Seyhan çıkmazlarından Çiçek Sokağa bağlantı yapıldı. Binalar yıkıldıktan sonra zemine alt temel malzemesi döküldü. Zemin iyileştirilmesi yapıldı. Zemindeki oturmalar tamamlandıktan sonra parke taşı uygulaması için çalışmalarımız başladı. 300 m2 parke taşı, 13 metretül Bordür uygulanıyor. Çalışmanın Belediyemize yaklaşık maliyet ise 10 bin TL” diye konuştu.