İnegöl Belediyesi, 2024 vizyonu kapsamında şehrin 5 yıllık stratejik planını hazırlamak için Pazartesi günü başladığı “2024 Vizyonu Çalıştayını” bugün noktalıyor. Bu doğrultuda stratejik planın hazırlanması için farklı bir çalışma içerisine giren İnegöl Belediyesi, şehrin 5 yılını açılış oturumuyla birlikte 4 gün süren çalıştay ile farklı kesimlerin katılımıyla gerçekleştirdi.

SON OTURUM İŞADAMLARIYLA
Katılımcı yönetim anlayışını stratejik plan hazırlığında da ortaya koyan İnegöl Belediyesi, 8 Temmuz Pazartesi günü 48 kişiden oluşan stratejik plan komisyonuna yönelik eğitim ve açılış programıyla çalıştayın startını vermişti. Ardından 9 Temmuz Salı günü muhtarların katılımıyla devam eden 2024 Vizyonu Çalıştayı, 10 Temmuz Çarşamba günü Sivil Toplum Kuruluşlarıyla devam etti. Çalıştayın son oturumu ise bugün işadamlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Sabah 09.30’da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen Çalıştaya Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı. Oturum Başkanlığını UÜ İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Ali Ildır ile Belediye Meclis Üyesi Ahmet Genç yaptı.

Ildır ve Genç, çalıştayın başlangıcında salondaki konuklara çalıştayın gündemi ve konusuna ilişkin bilgiler verdi. Ardından stratejik plan ile ilgili Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zerrin Fırat ile Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Yasemin Özdemir, katılımcılara bilgilendirme amaçlı sunumlar gerçekleştirdi. Ardından çalıştaya geçildi. Bu bölümde de katılımcılara farklı formlar ve anketler sunuldu. Aynı zamanda şehirle ilgili fikir ve öneriler paylaşıldı.

BELEDİYE BAŞKANI HER KONUDA UZMAN OLAMAZ
Katılımcıların şehirle ilgili görüşlerinin de alındığı bölümün ardından, Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Taban, “2024 Vizyonu Çalıştayımızı sürdürüyoruz. Burada bizim hedefimiz şu; güzel bir İnegöl oluşturmak. Bir yerel seçim geçirdik ve Allah nasip etti, bu görevi aldık. Ancak yaptığımız işi en doğru şekilde yapmak bizim mecburiyetimiz. Beraberinde tabi bunu nasıl yapacağız? Belediye Başkanının her konuda uzmanlık ortaya koyması beklenemez. Bu konuda ben şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek bu şehrin daha güzel bir şehir olabilmesi, içinde yaşayanların daha mutlu ve daha müreffeh bir şekilde yaşaması, aynı şekilde ekonomik faaliyetler anlamında daha ciddi paylar alabilmemiz, yine şehrimizin tanınırlığı ve bilinirliğinin arttırılması öncelikli hedeflerimiz. Bunları tek başına yapmam mümkün değil” dedi.

BU ŞEHRİN KODLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUM
İnegöl ile ilgili hayalleri ve hedeflerini de paylaşan Taban, “Burada muhtarlarımızı davet ettik, STK’larımızı davet ettik. Bugün çok kıymetli işadamlarımızla bir aradayız. Aslında burada İnegöl’ün içerisinde yaşayan, hayatını burada idame ettiren, burada çalışıp burada kazanan, burada harcayan ve gününün büyük çoğunluğunu İnegöl’de geçiren insanlarla bir araya geldik. Burada olmanız benim için müthiş bir şey. Ne kadar çok insanı bu şehir için sahiplendirebilirsek, aidiyet duygusunu arttırabilirsek ben o kadar daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Eğer biz bunu bir sinerjiye çevirebilirsek, işadamlarımızın düşüncelerini, evinde oturan hanımefendilerin düşüncelerini, aynı şekilde bu şehirde yaşayan öğrenci ne düşünüyor, gençler ne düşünüyor… Çocuklarımızla sarmaş dolaş onların da hayallerini ve fikirlerini önemsiyoruz. Bütün bunları topluyoruz. Netice itibariyle her şehrin de bir hikayesi var. Ben de bu şehrin kodlarını çözmek istiyorum. Ben bu şehirde yaşayan insanların mutlu olduğunu hayal ediyorum, hoşgörülü olduğunu, çok daha misafirperver olduğunu, gelenlerin ne güzel bir şehre geldim dediğini, gittikleri yerlerde anlattıklarını hayal ediyorum. Bundan kim rahatsız olur. Bu bizim şehrimizin her türlü faydasına bir sonuç çıkaracaktır” diye konuştu.

TÜM ŞEHRİN FİKİR VE GÖRÜŞLERİ TOPARLANARAK 5 YILLIK PLAN ORTAYA KOYULACAK
Başkan Taban, 5 yıllık planın yol haritasını belirlemek üzere bu çalıştayın hayata geçirildiğini de kaydederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz burada 5 yıllık planı konuşuyoruz. Tüm şehrin fikir ve görüşlerini toparlayıp 5 yıllık planı ortaya koymak istiyoruz. Üniversitelerimizden ve danışman şirketlerimizden alacağımız bilgilerle bunları harmanlayarak bir yol haritası belirlemek istiyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı sonuçlar çıkartırız.”