23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında oturarak, bir süreliğine İnegöl´ü yönettiler. İnegöl protokolünü ele geçiren öğrenciler, fikirleri ile gelecek için umut vaat ettiler.

PARKLARIN SAYISI ARTSIN

Dün ilk devir teslim saat 10.00`da Kaymakam Ali Akça´nın makamında gerçekleşti. Kaymakam Ali Akça makamını, Müşerref-Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencileri Şeyda Engin ve Furkan Düzgün´e emanet etti. Kaymakamlık koltuğuna oturan Şeyda Engin, isteklerini sıraladı. İnegöl´de oyun parklarının sayısının artmasını isteyen Şeyda Engin, caddelerin genişletilmesini de talep etti. Genç Kaymakam Şeyda Engin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı telefonla arayarak, isteklerini iletti. Genç Kaymakam, Başkan Aktaş´ın not aldığı isteklere de kendi okulunun bulunduğu kavşağa sinyalizasyon konulmasını da ekledi.

GÜVENİMİZİ BİR KEZ DAHA ARTIRDI

Kaymakam Ali Akça ise, “Minik yavrularımız bizleri ziyaret ettiler. Tüm yurdumuzda, 23 Nisan çocuk bayramını tüm ulusların çocukları ile kutlayacağız. Bu gün çocuklarımız makamları temsil ettiler. Arzularını, isteklerini ilettiler. Çocuklarımızın kararlı konuşmaları, yarınlara olan güvenimizi bir kez daha artırdı. Tüm çocuklarımızın bu güzel günlerini kutluyorum” dedi.

BİSİKLET YOLLARI YAPTIRACAĞIM

Saat 10.30´da Belediye Başkanlığı Makamına ise, Şükrünailipaşa İlkokulu öğrencileri Kağan Türe ve Aslı Hacıoğlu oturdular. Belediye Başkanı Kağan Türe, “Bu koltuğa oturmak çok gurur verici. Beni seçtikleri için halka çok teşekkür ediyorum. İnegöl için çok projem var. İnegöl´de de bazı sorunlar var. İnegöl´deki trafik yoğunluğunu azaltmayı düşünüyorum. Bisiklet yolları yaptırıp, karayollarını belirli saatlerde açacağım. Müze sayılarını artıracağım.” Dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Tüm çocukların bayramını kutluyorum. Bu gündü Şükrünailipaşa öğrencilerini ağırladık. Çocuklarımızın bazı istekleri oldu. Geleceğimiz olan yavrularımız gerçekten çok iddialılar. Tabi onlar çok daha güzel bir İnegöl hayal ediyorlar. Rabbim onlara da hayırlı görevler yapmayı, sorumluluklar almayı nasip eylesin” dedi.

Başkan Aktaş, minik öğrencilere de çeşitli hediyeler takdim ederek, selfie yapmayı da ihmal etmedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, makamını sembolik olarak 100. Yıl İlkokulu öğrencisi Mehmet Emin Döngel´e teslim etti.

OKULLARA OYUN VE SPOR ALANLARI

Fatih Bilican´dan makamı teslim alan Mehmet Emin Döngel, okullarda ki oyun ve spor alanlarının arttırılması için çalışma başlatılmasını isteyerek, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilişinin 96. yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak Türk milletinin ufku açılmıştır. Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı ve Türk halkının var olma veya yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi bu yüzden önemlidir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye´dir. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Ulusal egemenliğimizi kazandığımız gündür bunu korumak hepimizin görevidir. Atatürk´ün şu sözlerini unutmayalım; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız´ demiştir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun” diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru´yu telefonla arayan Döngel, yaz döneminde yapılması planlanan okul tadilatlarıyla ilgili bilgi aldı.

YARIN BU MAKAMLARIN SAHİPLERİ ONLAR OLACAK

Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görerek bu memleketin çocuklara nasıl emanet edilmesi gerektiğini düşünerek TBMM´nin açılış gününü çocuklara bayram olarak armağan etmiş. Her yıl bu vesileyle okullarımızda bu bayram kutlanmakta. Gerçekten çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Eğer çocuklarımız iyi yetişirse, memleketimizin kalkınması, ilerlemesi sağlanır. Her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarımıza sembolik olarak makamlarımızı teslim ediyoruz. Çünkü yarın bu makamların sahipleri onlar olacak” şeklinde konuştu.

İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, makamını sembolik olarak Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Ezel Taş ve Yiğit Adem Doğan´a teslim etti.

KAPKAÇ VE ÇOCUK KAÇIRMA OLAYLARINI ÖNLEYECEĞİM

Kaplan´dan makamı teslim alan Yiğit Adem Doğan, “İlçenin asayişini geliştireceğim. Her mahalleye gereği kadar polis görevlendireceğim. Okul önlerine görevli polisler göndereceğim. Kapkaç ve çocuk kaçırma olaylarını önleyeceğim. Maçlarda görevli polislere ek ücret vereceğim. Emniyet mensuplarının çalışma zamanlarını düzenleyeceğim” dedi.

ONLARIN MAAŞLARINI ARTTIRACAĞIM

Emniyet Müdürü koltuğuna oturan Ezel Taş ise, “Tüm polislerin boş zamanlarını iyi geçirmeleri için onlara tatil zamanları sunacağım. Onların maaşlarını arttıracağım. İnsanların güvenliği daha iyi sağlanacak. Her yerde polisler olacak. İnsanlar kaçırılmayacak. Daha güvenli ve emniyetli bir ortam sağlayacağım. Halkımızın huzurunu sağlayacağım” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bizim bulunduğumuz yerlerde yani bizim şuan görev yaptığımız yerlerin adayı olan gençlerimizi bizlerde sağlıklı, huzurlu, mutlu, güvenli bir ortam içerisinde eğitim ve öğretim yapmaları konusunda çalışmalarımız, azami gayretimiz devam ediyor. Çocuklarımız okullar bölgesi ve trafik konusunu dile getiriyorlar. İlgisiz ve alakasız kişiler tarafından ayıklanarak ve ilgisiz kişilerin beklemelerinin önüne geçmek için her okulumuzla irtibat sağlayan personelimiz mevcut. Rehber öğretmenlerimizle, okul müdürlerimizle sürekli görüşme halinde, öğrencilerimizin herhangi bir şekilde rahatsız edilmesini, eğitim öğretimden alıkonulmasının önüne geçme adına çalışıyoruz. Çocuklarımıza güvenlik kimlik kartı dağıttık. O kartlarda çocuklarımızın neler yapması gerektiğini yazdık. Hem polisimizi tanıma hem anlama, sevme, onların için var olduğumuzu, çalıştığımızı öğretme ve hissettirme adına her noktada çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Ezel Taş, polis telsizinden Emniyet Müdürünün telsiz kodu ile anons yaptı. Anonsunda, okullar bölgesindeki trafik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Taş´ın anonsu üzerine emniyet ekipleri okullar bölgesine giderek, isteği yerine getirdi.

Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz ise makamını Şakirlakşe İlkokulu öğrencileri Ömer Öksüz ve Ebrar Aliti´ye teslim etti.