Ziraat Türkiye Kupası G Grubu ilk maçında sahasında 3. Lig 2. Grup ekibi Etimesgut Belediyespor’u 3-0 yenerek gruplara galibiyetle başlayan İnegölspor’da moraller yerine geldi.
Maçın değerlendirmesini yapan İnegölspor Başkanı Eşref Güç, “Bugün bu maç bizim için moral oldu. Takımımız iyi oynadıkça, gol attıkça çocuklarında özgüveni yükseliyor. İnegölspor’ın galibiyete ihtiyacı vardı. Bu hafta daha önemli bir maç olan Eyüpspor maçı var. Kupa da gidebildiğimiz kadar gideceğiz mutlaka. Ama Eyüpspor maçı hepsinden önemli. Çünkü bizim bir puan altımızdalar. Yendiğimiz zaman üstüne çıkacağız. İlk yarının son maçı olduğu için galibiyet alıp ikinci yarıya daha moralli başlamak lazım. İkinci yarı güzel oynadık. Bu şekilde devam ederse İnegölspor iyi yolda olduğunu gösterir. Diğer takımlar maç yaparken biz ilk yarı sonunda kupa maçları yapacağız. İnşallah iyi yolda olacağız. Bir an önce toparlanmamız lazım” dedi.

İnegölspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör ise, "Güzel bir sonuç. Oyunu da çok iyi oynadık. Kartalspor maçını galibiyetle bitirmiştik ama şu an önemli olan maçı da galibiyetle bitirdik. İyi başladık, sonuç olarak da iyi bitirdik. Tabi kupa moral oluyor. Kupa da sonuçlar önemli. Ama en önemlisi ligdeki konumumuzun getirdiği psikolojik sıkıntılar anlamında çok önemli karşılaşmalar bunlar. Umarım hafta sonuna bu moral Eyüpspor maçına yansır. Bizim için Eyüpspor maçı olmazsa olmazlardan birtanesi. Bir kaos döneminden geçiyoruz. Umarım bu sıkıntılı sürecin sonuna geliriz. Umudumu hiç yitirmedim yine de yitirmiyorum. İyi oyundan sonra bunları söylemek kolay oluyor ama kötü gittiğimiz günlerde de bunları söylüyordum. Sonuçlara göre konuşan bir tip değilim. Devre arasıyla beraber İnegölspor’un bulunduğu yerden çok acil çıkacağını umuyorum. Çıkacağız bunun dönüşü yok. Sporcularımızın bu günkü dirilişi umarım Pazar gününe yansır. Galibiyetlerin devamı gelirse çok daha mutlu olacağımız bir hafta sonunu tamamlamış oluruz. Kupada da varlığımızı hissettirmek istiyoruz. Kupa, bütün sürprizlerin olduğu bir lig. Umarım kupada da İnegöl tarihine geçeriz” diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV