İnegölspor olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan kongrede başkanlığa Eşref Güç getirildi.

Seçim öncesi dilek ve temenniler bölümünde açıklamalarda bulunan Münür Kanar, "Öncelikle 2016 -2017 sezonunda İnegölspor'un düşmüş olduğu bir pozisyondan, ben ve arkadaşlarım talip olduk. Ama ne yazık ki biz İnegöllüler olarak biz birbirimizi tutmadık ve kuyusunu kazdık. Biz bu takım başına geldiğimizde, 'Bu takımı düşürürler' dediler. Ben buradan değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Burada olması gereken insanlar burada değil. Bunun için çok üzgünüm. Kulüplerin 7-8 trilyon borcu yok. Ama İnegölspor olarak biz böyle değiliz. Ben işimi takip ediyorum. Eskişehir'den geliyorum. Altyapımızın maçı vardı. Onlarla birlikteydim" dedi.

YERİMİ BİLİRİM
Kanar, şu ifadelerle konuşmasını sürdürdü: "Ben daha önce Cemal Arık, Metin Anıl, Eşref Güç gibi isimler aday olursa ben yerimi bilirim dedim. Bu nedenle de aday olmayacağımı daha önce açıkladım. Ben kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum"

ALTYAPIYA TAHSİS EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
Kanar, şuan ki İnegölspor tesislerinin, altyapıya tahsis edilmesini istediklerini belirterek, "Daha önce başkanımıza da söyledik. Bu yerin İnegölspor altyapısına tesis edilmesini istiyoruz" dedi.

KONGRE YAPABİLİYORSAK BU İNSANLARIN SAYESİNDE
Münür Kanar'ın ardından açıklamalarda bulunan Varol Sarılar "Ben dedim ki Münür gel takımın başına geç, yoksa kayyıma gidecek kapanacak. Oda gelip talip oldu ve sonunda görevi devraldı. Eğer bugün kongre yapabiliyorsak, bu insanların sayesinde" dedi.

KİMSE MAKRO MİLLİYETÇİLİK YAPMASIN
Taraftar Sorumlusu Tevfik Taşkın, "İnegöl'de ekmek yiyorsan, İnegöllüsün. Bende Balkan'lardan geldim. Müslüman Türk'üm bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada kimse makro milliyetçilik yapmasın. Hepimiz İnegöllüyüz, hepimiz İnegölsporluyuz" dedi.

KÜMES GİBİ STADYUMDA TOP OYNANIYOR
İnegölspor'un kümes gibi bir stadyumda futbol oynadığını ve İnegöl'den nüfusu küçük bir çok şehrin yeni stadyumlara sahip olduğunu belirten Taşkın, şu ifadelerle konuşmasını sürdürdü: "İnegöl'de hükümet partisine %70 oy çıkıyor. Ama bugün Gemlik'te amatör küme takıma güzel stadyum yapılıyor, Akhisar'ın nüfusuna bakın... Ama İnegölspor kümes gibi stadyumda top oynuyor" 

KİMSE TEŞŞEKKÜR ETMEDİ
İnegölspor başkanına, hocasına hiç bir deplasmanda üfür edilmediğini ifade eden Taşkın, "Şimdiye kadar bir çok deplasmana gittik. Bir deplasmanda bile İnegölspor başkanına, hocasına küfür edilmemiştir. Niye çünkü bizler çok iyi ve güzel bir ortam oluşturuyoruz. Ama kimse bize gelip bir defa bile teşekkür etmedi" dedi.

OLUMSUZ OLAYLARIN NEDENİNİ ANLATTI
Geçen sene yaşanan olumsuz olaylara açıklık getiren Taşkın, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: "Geçen sene başında bazı olaylar oldu. Bu olaylar şimdiye kadar tam açıklanmadı. Bugün herkesin önünde açıklamak istiyorum. Bizim Cebrail Kemer'e karşı bir olumsuz hareketimiz yoktu. Ama yanlış anlaşıldık. O olayların nedeni Cebrail Kemer değil, Taşkın hocadır. Onun bu takımda olmasını istemedik bazı küfür mevzularından dolayı. İnegölspor'da şerefsiz insanların yeri yoktur. İnegölspor şerefli insanların takımdır" 

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİM
Tevfik Taşkın'ın ardından söz alan eski başkan Cebrail Kemer, "Tevfik kardeşimiz ismimi zikredince açıklama yapma ihtiyacı duydum. Evet zor bir süreçten geçtik. Olmasını istediğimiz olaylar oldu. Münür abimiz görevi devraldı ve güzel bir şekilde sürdürdü. Münür abiye de aday olursa benim aday olmayacağımı söyledim. Daha sonra Eşref ağabeyimiz aday oldu. Ben Eşref ağabeyimize inanıyor ve güveniyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğini biliyor ve her türlü desteğe hazır olduğumu ifade ediyorum" dedi.

BU MEMLEKETİN ZENCİSİ DEĞİLİZ
Cebrail Kemer, konuşmasını şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: "Ben Malatya'da doğdum. 25 Yıldır bu memleketteyim. Bu memleketin zencisi değiliz. En az sizler kadar İnegölspor'u seviyorum. Yozgatlısı, Erzurumlusu yani kısacası hepimiz biriz. Hepimiz İnegöllüyüz. Makro milliyetçilik yapılmasına karşıyız, böyle bir şey olmasını istemiyoruz"
[16:10, 20.5.2018] Serhat Çiçek: EL ELE VERİP ÇOK İYİ BİR PLANLAMA YAPMALIYIZ
Belediye Başkanı Alper Taban, "Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Benden önceki konuşmacılar yaşadıkları tecrübeleri paylaştılar. Bence üzerinde düşünülmesi gereken şeyler söylediler. İnegölspor şehrimizin her zaman değer olmuş, başarı yakalama noktasında olumsuzluklar  olmuş ve bir üst lige çıkamamış. Başarı tesadüf değil. Başarının arkasında ciddi bir çalışma gerekiyor. Bunun yanında ekonomi anlamında sürdürülebilirlik gerekiyor.  İnşallah bu kongre hayırlara vesile olsun. Kongrenin ardından seçilen başkanımız, taraftarımız, basınımız, el ele verip çok iyi bir planlama yapmalıyız" dedi.