Merinos AKKM’deki tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Rantçı değil, halkçı belediyecilik istiyoruz. Halka hizmet eden belediyecilik istiyoruz. Mustafa Bozbey’e baktım 1962 yılında Özlüce’de doğmuş. 1999 yılında Nilüfer Belediye Başkanı olmuş, hala o görevini yürütüyor. Neden Bozbey yapar bunu diyorum, diyorlar ki, Nilüfer’e girdiğiniz zaman gülümsüyorsunuz. Bütün Bursa’yı Nilüfer gibi yapacağız dedim. Bugün o sözünü tuttuğum için çok mutluyum. Bursa’yı Marmara’nın önemli bir merkezi hâline getireceğiz. Sanatı, kültürü, tarımı ile her alanı ile böyle bir merkez hâline getireceğiz.”

“İnegöl çok önemli bir ilçemiz. İl olmayı hak eden bir yer. İnegöl’ün mobilyası var. Bütün dünyaya tanıtılması lâzım. Moda tasarımcılarının gelmesi lâzım. Bütün dünyanın imrendiği mobilyalar ihraç edilmesi, uluslararası fuarların burada düzenlenmesi lazım. Ben İnegöllülerin tamamına CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum. Bütün bunların tamamını Mustafa Bozbey yapacaktır. Çünkü o kafasına koyduğu şeyi yapıyor. Bu toplantıyı bir belediye başkanımızın tanıtım toplantısı olarak düzenledik. Ama bir konuya bütün Bursalıların dikkatini çekmek istiyorum. Üreten toplum dünyada güçlü bir toplumdur. Bir toplum üretiyorsa, ister fabrika, ister tarla, hizmet sektöründe üretsin.”

“Bir toplum üretiyorsa o toplum dünyada bileği bükülmeyen toplumdur. Her tarafta saygınlık uyandıran toplumdur. Biz üreten belediyecilik derken bunu kast ediyoruz. Metropoller, yani büyük kentler kendi aralarında ayrıca yarışırlar. Bursa’nın Londra ile Paris ile yarışması lazım. Başka metropollerle yarışması lazım. Bu yarışta kim at başı giderse oraya turist de sanat da kültür de yabancılar da gelir. Herkes kazanır. Dolayısıyla bunu yaşatmak hepimizin ortak görevlerinden birisidir” dedi.

Editör: Süper Kanal TV