İnegöl Hikmet Şahin Kültür Park içerisinde 24 Şubat pazartesi ile 1 Mart Pazartesi tarihleri arasında Karadenizli Metin Şentürk’ün sunumuyla gerçekleşecek festivale bir birinden ünlü sanatçılarda katılarak konser verecek.
Bir Hafta Sürecek
İnegöl Trabzonlular Derneği tarafından ikincisi düzenlenecek 2. Karadenizliler Hamsi festivali 24 Şubat Pazartesi Hikmet Şahin kültür park içerisinde başlayacak ve 1 Mart Pazartesi günü sona erecek. Bir hafta boyunca sürecek Hamsi festivaline ise bir birinden ünlü sanatçılar katılarak festivali renklendirecek.
İkramlar Ücretsiz
Bol bol ikramların ve çeşitli yiyeceklerin yer alacağı 2. Karadenizliler Hamsi festivalinde 28 Şubat Cumartesi Saat 13.00 itibari ile Karalahana çorbası, 29 Şubat Pazar Saat 13.00 Mıhlama (Kuymak), 1 Mart Pazartesi günü Saat 13.00 itibari ile de Hamsi ikramları ücretsiz olarak İnegöllü vatandaşlara ikram edilecek.  
İsmail Türüt, Resul Dindar gibi ünlü isimler sahne alacak
Metin Şentürk sunumuyla düzenlenecek olan 2. Karadenizliler Hamsi festivaline, 26 Şubat Çarşamba Saat 17.00 Ağasarlı Zehra, 27 Şubat Perşembe Saat 20.00 Kandil programı özel, 28 Şubat Cuma Saat 17.00 Ezgi Eyüpoğlu, 29 Şubat Cumartesi Saat 15.00 İhsan Aydın, 29 Şubat Cumartesi Saat 17.00 Resul Dindar, 1 Mart Pazar Saat 15.00 İsmail Türüt gibi ünlü isimler katılarak festivalde konser verecek. 

EN AZ 30 BİN KİŞİ HEDEFLENİYOR
Trabzon’dan getirtilecek olan 2 ton hamsiyi o gün mangallarda pişirerek ve kendi mangalında pişirmek isteyenlere hazır vaziyette ikram ederek tüketeceklerini belirten İnegöl Trabzonlular Derneği Başkanı Muhammet Ergün, “Ayrıca sürpriz mahalli sanatçılarımız ve misafirlerimizle İnegöllü hemşerilerimize hem horon hem de hamsi ziyafeti vereceğiz. İnegöl’de yaşayan başta Karadenizliler olmak üzere tüm İnegöllü hemşerilerimizi 24 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında, aramızda olmaya davet ediyoruz. Bu kültürel ve sosyal etkinliğimizle yaşadığımız şehirde birlik beraberlik içerisinde keyifli bir haftayı paylaşmak istiyoruz. Kemençe sesini duyduğunda ritim tutan, Karadeniz insanının sıcaklığının, samimiyetinin, dostluğunun kıymetini bilen, balıkların efendisi hamsinin yerini ayrı tutan herkesi şenliğimize, festivalimize davet ediyoruz. Bu yıl için en az 30 bin hemşerimizi ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz. Tabi bu organizasyonda henüz ismi geçmeyen, 2 ton hamsinin ayıklanıp temizlenmesi, mangallarda pişirilip servis edilmesi sürecinde maddi manevi emeği geçecek çok değerli sponsorlarımız ve gönüllü arkadaşlarımız var. Şimdiden hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz şimdilik organizasyonun startını veriyor, duyurusunu yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Süper Kanal TV