Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa Karayolu üzeri Cerrah Kavşağında yapılması planlanan yeni uygulamaya vatandaşlardan tepki geldi. 2012 yılında sinyalizasyon sistemi uygulaması yapılarak ölümlü ve yaralamalı kazaların önlenmeye çalışıldığı kavşakta başlayan transit geçiş uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Yine illa birilerinin mi ölmesi lazım?” dediler.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından dün kavşakta yapılmaya başlayan çalışma ile İnegöl-Bursa karayolu üzerindeki ışıklı kavşaktan Kalburt mevkii Cerrah Mahallesi ve Cerrah Sanayi bölgesi ile yan yoldan İnegöl Organize Sanayi Bölgesine geçişleri kapatacak çalışma tepki çekti. Işıklı kavşak kaldırılarak yerine kaldırım taşı döşenip, Cerrah Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesine geçişler kapatıldı. İnegöl´den Cerrah Sanayi Bölgesine dönüşler yapılan uygulama ile Cerrah kavşağında yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Yenice Köprülü kavşağından sağlanacak. Sinyalizasyon yapımının ardından kazaların azaldığını belirten vatandaşlar, transit geçiş uygulamasının ardından sinyalizasyonun kaldırılmasıyla kazaların artmasından endişe ediyorlar.

YAYALAR NEREDEN GEÇECEK?

Kalburt mevkiinde ikamet eden mahalle sakinlerinden Mustafa Yalçınyiğit, “Bu yol bir mahalleyi ikiye bölüyor. Biz sürekli geçiş yapmak ve İnegöl´e gidip-gelmek zorundayız. Giderken ve gelirken de bu yolu kullanmak zorundayız. Hadi araçların geçişine burayı kapattılar, peki yayalar nereden geçecek. Ben karşı tarafta oturuyorum. Az önce geçerken araba bana çarpıyordu, zor kurtuldum. Eğer bu uygulama yapılırsa her gün burada bir kişi ölür. Burayı kapatmak, burada yayalar için bir üst geçit düşünmemek nasıl olur? Böyle bir karar verilmez. Yayalar için bir altgeçit veya üst geçit yapılır, ondan sonra burası kapatılır. Araçlar içinde kapatılması mantıksız. Burası sanayisi olan koca bir mahalle. Mahalleyi öldürdüler. Şimdi de insanları öldürecekler. Mahallede sağ insan kalmayacak. Çocuklarımızı okuluna gönderemeyeceğiz. Çocuklar akşam okuldan gelirken yolun karşısında inecekler, bu tarafa nasıl geçecekler. Bu kararı verenler gelip bu yolda karşıdan karşıya bir geçsinler. Sorduğumuzda ise, bu kavşağında resmiyette gözükmediğini söylüyorlar. Kapatma kararını Valiliğin aldığını söylediler. Gerçekten burada mağduruz. Burada her gün biri ölür. Bunun vebalini kim ödeyecek?” dedi.

3 YILDIR VALİ NEREDEYDİ?

Mahalle sakinlerinden Aydın Can ise, “Burada hem sanayi hem mahalle var. Burayı başıboş bırakmışlar. Ne arayan, ne soran var. Bu yoldan ne çocuklarımız ne de yaşlılarımız artık geçemez. Seçim olsaydı şimdiye kadar 50 kişi gelirdi ama şimdi gelen yok. Yapılan kavşak uygulamasıyla can güvenliğimiz tehlikeye giriyor. Çocuklarımız, yaşlılarımız karşıya nasıl geçecekler? Uygulamayı Valiliğin yaptığı söyleniyor. Üç yıldır Vali neredeydi? Zaten Vali hiçbir ışıkta durmuyor. Yaşlıları, kadınları, çocukları düşünmeyen bir Vali, burayı kapatma kararı almışsa, o zaman bize alternatif göstermesi gerekiyor. Biz mağduruz” diye konuştu.

ÜST GEÇİT YAPILMAZSA, VATANDAŞ BU YOLU KESER

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Yalçınyiğit ise, “Burada 2 bin kişi yaşıyor, sanayisi hariç. Bu uygulamayla herkes mağdur oluyor. Yapılan çalışmayla arabalara kapattılar. Yayalar için bari üst geçit yapsınlar. Üst geçit yapılmazsa, vatandaş bu yolu keser. Bunun sorumluluğu onlardadır. Kısa zamanda bir önlem alsınlar. Geçmişte burada çok kaza oldu. Bu uygulamayla yarın gene olacak. Ben bu yolda nasıl karşıya geçeceğim?” dedi.

DESTEK VERDİK, KÖTÜ MÜ OLDUK?

Mahalle sakini Abdulmuttalip Alp´te, “Seçimlerde buraya geldiklerinde hani buranın İnegöl´ün merkezi olacağını söylemişlerdi. Hani İnegöl´ün merkezi bu mu? Seçim zamanı geliyorlar, destek istiyorlar. Destek verdik, kötü mü olduk? Mahalle kendi kaderine terk edilmiş. Gelip bir mahalleye baksınlar. Şimdi mahallenin girişini de kapattılar. Burada 2 bin seçmen var. Bunu kendileri de biliyor. Baktık olmuyor, yolu keselim. Yoksa bizde mi peçete çekelim, yoldan geçen arabaları mı yakalım? O zaman mı olacak? Bu şekilde olmaz. Bir an önce gelip, derdimize çare bulsun. Benim çocuğum her gün buradan karşıya geçiyor. Çocuğuma bir şey olursa, bunun vebalini kim verecek?” diye konuştu.

YAZIK GÜNAH!

Mahalle sakini Hüseyin Tubadan´da, “Yapılan uygulama ile Cerrah yolu yok denilmektedir. Bu yolu kapatıyorsun. Karşıdan karşıya geçerken bir yaya öldüğünde, bunu yaptıranlar bedelini ödeyecekler mi? Hayır ödemeyecekler. Bu ne demektir? 1-2 tane daha gitsin. Yazık günah. Oya gelince verin, sonra ne olursa olsun” şeklinde konuştu.

KAVŞAĞIN KAPATILMAMASINI İSTİYORUZ

Şevket Yorga ise, “Kavşağın kapatılmasını istemiyoruz. Yetkililerden bunu dikkate almalarını istiyoruz. Kavşağın kapatılması bizi zora sokar. Sinyalizasyon olmadan önce birçok kaza meydana geldi. Kendi kardeşim ve yeğenimde bu yolda kaza yaptılar. Birçok komşum kaza yaptı. Sinyalizasyonlar yapıldıktan sonra hiçbir kaza olmadı” dedi.

Editör: Süper Kanal TV