Mesleki eğitim veren okullarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz. Başarı meyvelerini toplamaya başladık. Her İnegöllü gibi bizler de öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Teknofest 2019’da ziyarete gidecek ziyaretçileri standımıza bekliyoruz. Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz Pazar günü İstanbul’da olacaklar.
 
İnegöl Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Muammer GÜLER danışmanlığında, Emircan TURAN isimli öğrencilerle AGEM (Artırılmış Gerçeklik Eğitim Modeli) ve TASDEM (Türk Askeri Dijital Eğitim Merkezi) isimli projeleri geliştirildi. AGEM ve TASDEM isimli projeler TEKNOFEST İSTANBUL HAVACILIK, UZAY VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ - İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİLER YARIŞMASI - EĞİTİM KATEGORİSİ finaline katılmaya hak kazanmıştır. Projeler 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda sergilenecek. Burada projelerimiz jüri tarafından yeniden değerlendirilerek finalistler belirlenecektir. Dedi.

Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Proje Danışman Öğretmeni Muammer GÜLER: Proje çalışmalarına geçen eğitim-öğretim yılında başladıklarını ve yoğun bir tempo sonunda sonuçlandırdıklarını anlattı.
 
Danışman Öğretmen GÜLER: Projemizde TASDEM (Türk Askeri Dijital Eğitim Merkezi) projesi, güçlü Türk Ordusu ve Emniyet Teşkilatı’nın sınır içi ve sınır dışındaki terörle mücadelesine katkıda bulunulması, olası sınır içi ve sınır dışı riskli bölgelerin arazi koşullarının sanal ortamda emniyet güçlerine birebir yaşatılması için geliştirilmiştir. Proje sayesinde riskli terör bölgeleri güvenlik güçlerine sanal ortamda tanıtılmaktadır. Kullanıcı kişi ya da helikopter modunu seçerek bölgedeki arazi koşullarını tanımaktadır. Bölge üzerinde gezinti esnasında bölgede daha önceden yaşanan terör olayları konusunda bilgilendirilmeyi amaçlıyoruz. Dedi.


 
AGEM (Artırılmış Gerçeklik Eğitim Modeli) projesi ise eğitimde başarının arttırılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, mobil cihazların sanal bir fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı olarak kullanılması, MEB tarafından öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarların eğitimde daha etkin kullanılması, sayılan amaçların gerçekleşmesi ile ekonomiye dolaylı olarak katkıda bulunulması için geliştirilmiştir. Mobil cihaza yüklenen AGEM isimli uygulama açıldığında ve kamera daha önceden tanımlanan bir görsele odaklandığında kullanıcıya 3 boyutlu model veya videolar gösterilmektedir. Böylece artırılmış gerçeklik eğitim modeli ile öğrenme daha kolay ve kalıcı hale gelmektedir. Okul ortamında yapılması tehlikeli olan deney ve uygulamalar sanal ortamda öğrencilere gösterilebilmektedir.