Kemalpaşa Mahallesi esnafları tarafından Muharrem ayı dolayısı ile Göçmen Cami önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.
Göçmen Cami önünde önceki gün ikindi namazına müteakip vatandaşlara bin kişilik aşure ikramında bulunuldu

Kemalpaşa Mahallesi esnafları adına bir konuşma yapan Ahmet Sert, “Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan esnaf arkadaşlarımızla birlikte aşure programını tertipledik. Özellikle burada bulunan birkaç esnaf arkadaşımızla birlikte sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesi adına aşure ikramında bulunduk Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Burada bin kişiye aşure ikram ediyoruz. Diğer bölgelerde, mahallelerde bulunan esnaf kardeşlerimizin de böyle bir takım etkinlikler yaparak toplumda sevginin, saygının, birlik ve beraberliğin pekişmesine, dayanışmanın artmasına vesile olur. Bizler bu amaçla tertipledik. Destek veren esnaf arkadaşlarım adına da katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KAYNAŞMA VE PAYLAŞMANIN GÜZEL ÖRNEKLERİ SERGİLENİYOR
Bu tür günlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu ifade eden Sert, “Bu tür örf ve adetlerimiz vesilesi ile halkımız paylaşmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini sergilemektedir. Aşurenin içinde birçok tür malzeme var. Ancak sonunda bunlar bir araya gelerek güzel bir tatlıyı ortaya çıkarıyor. İlk aşureyi büyük tufandan sonra Hz. Nuh Peygamberin yaptığı rivayet edilir. Bundan dolayı aşure günü tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir. İnsanlık tarihinin birçok önemli olayı bu günlerde yaşanmıştır. Aşure günlerinin başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya, ülkemize, milletimize, ilçemize, sağlık, mutluluk ve barış dolu günler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Süper Kanal TV