Konu ile ilgili bir açıklama yapan gurup sözcüsü nevin Karatepe yaptığı açıklamada;  afrika’nın en büyük sorunlarından biri olan susuzluğa çare olabilmek için bayanlar olarak böyle bir kampanya başlattık. Bizler bu olaya duyarsız kalamazdık. İnegöl’lü bayanlar bu kampanyamıza oldukça duyarlı davrandılar. Yaklaşık iki hafta süren kampanyamıza az çok demeden bir su kuyusu için lazım olan 3500 yuro topladık. Özellikle bu kampanyanın oluşmasında büyük emeği geçen arkadaşlarım olmak üzere gurubumuzdaki üyelerimiz ve bağış yapan herkesten Allah razı olsun herkese çok teşekkür ederim. Dedi.
 Su kuyusu için toplanan paraları teslim alan İnegöl İHH insani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı; yaptığı açıklamada; bayanlar kendi imkanları ölçüsünde gönüllü olarak afrika’da ki su sıkıntısını yaşayan insanların dert edinerek böyle bir çalışma başlattılar. Gerçekten çok özverili bir çalışma oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.
Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor.


Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor. Kirli suyun neden olduğu kolera, ishal ve tifo nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuk ölüyor. Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor.  Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalmaması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.  İHH olarak 18 yılda, 36 ülkede, 7.202 su kuyusu açtık. Açtığımız bu su kuyularına bir yenisi daha eklendi. Su kuyusunun tamamlanması fotoğraf ve videolarının bize ulaşması tahminen 6 ay sürecek. Kuyumuz bittiğinde tüm fotoğraf ve videolarını kendilerine teslim edeceğiz. Sosyal medya üzerinden örgütlenen İnegöl’lü bayanlar grubu büyük bir fedakarlık gösterdiler. Ben gerek derneğimiz yönetimi adına gerekse de afrikadaki susuzluk çeken insanlar adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun.