İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kadınlara özel bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 70 bayan, güneşli havada doğanın keyfini çıkardı.

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi organizasyonu ile 3 yıldır gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Doğa Yürüyüşü bu yıl da yoğun katılımla yapıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü saat 08.00’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan 70 bayan, burada kendilerini bekleyen servis araçları ile yürüyüşün başlangıç noktası olan Ümitalan’a vararak araçtan indiler. 08.45’te parkura başlayan 70 bayana, aynı zamanda İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcusu olan Diler Yalaza liderlik etti. Yine Dağcılık Branşı sporcularından Müjdat Yalçınsoy ve Cemal Kuş’ta güvenlik açısından ekiple birlikte yürüyüşte yer aldı. Ümitalan’dan Halhalca göletine doğru seyir halinde olan ekip, 2 saatlik yürüyüşün ardından Halhalca Göleti’ne vararak burada öğle molası verdi.

Yemek yiyen, dinlenen ve hoşça vakit geçiren ekip, yaklaşık 1 saatlik molanın ardından yeniden yola koyularak Halhalca Mahallesine doğru ilerlediler. Halhalca Mahallesi girişinde bulunan şehitliği ziyaret ederek burada dualar eden ekip, Halhalca Mahallesi’nde yarım saatlik ihtiyaç molası verdi. Köylülerle sohbet ederek köy kahvesinde çay içen ekip daha sonra buradan ayrılarak Şehitler Mahallesi’ne doğru yola çıktılar. Yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüşün ardından Şehitler Mahallesi’ne varan ekip, 14.30 sıralarında yürüyüşü tamamladı. Şehitler Mahallesi’nde kendilerini beklemekte olan servis araçlarına binen ekip, İnegöl’e dönerek faaliyeti sonlandırdı.

Yürüyüşe katılan İnegöllü doğasever bayanlar, etkinliği düzenleyen ve görev alan herkese teşekkür ederek bu gibi faaliyetlerin ilerleyen yıllarda da hayata geçirilmesi talebinde bulundular. Doğasever kadınlar, bunun yanı sıra yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel değil, İnegöl’de 15 günde bir düzenlenen doğa yürüyüşlerinin bazılarının da kadınlara özel olarak gerçekleştirilmesini istediler.

KADINLARIN ÖNEMİ BİR GÜNE SIKIŞTIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜK
Bayanlara özel düzenlenen doğa yürüyüşüne ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kadınların öneminin sadece bir güne sıkıştırılamayacak kadar önemli olduğuna dikkat çekerek “İnegöl Belediyesi olarak her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çeşitli etkinliklerle kutluyor, kadınlarımıza unutamayacakları güzellikte bir gün geçirtmeye çalışıyoruz. Bu anlamda 2 yıldır kadınlar gününe özel sadece bayanlardan oluşan ekiple Kadınlar Günü Doğa Yürüyüşü organizasyonu düzenliyoruz. Bu yıl da kadın günü doğa yürüyüşü programını yaklaşık 70 bayanın katılımıyla Pazar günü gerçekleştirdik” dedi.

KADINA DEĞER VERMEK GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR
Kadınlara değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğuna da vurgu yapan Aktaş, şöyle konuştu: “Kadın en güzel mevkiini İslam dini ile kazandı. Emeğin vicdanı olan kadınlarımızın bu onurlu gününü yürekten kutluyorum. Günümüzde de kadınların sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyor ve kadınların hayatın tüm katmanlarında yer alarak kendilerini daha iyi ifade edeceğini ve haklarını daha iyi savunacağını düşünüyorum. Ben gücümü annemin duasından, moral ve motivasyonumu eşimin bana olan inancı ve desteğinden, kararlılığımı ve geleceğe bakışımı çocuklarımın gözlerinden alıyorum. Bir Belediye Başkanı da olsam en büyük sığınağım annem, eşim ve çocuklarım… Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek ve haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız” diye konuştu.