HÜKÜMET BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK İÇİNDE
Yaptığı ziyaretlerde konuşan Fikret BAYRAM, hükümetin büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğunu kaydederek, “15 yıldır iktidarda olanlar ortaya çıkan sorunlardan muhalefeti suçlu buluyorlar. Seçime ‘İstiklal Harbi’ diyorlar. Böyle bir hükümet olur mu? Şaşkınlık ve tedirginlik ile adımlar atıyor. Ama korkunun ecele faydası yok. Çünkü bir dip olarak biz geliyoruz. Bu dip dalgada kendini sandıkta gösterecek” dedi.
GÜÇLÜ BİR MECLİS OLUŞTURACAĞIZ
Yüzde 10 barajını aşmak için ittifak içerisine girdiklerini kaydeden Fikret BAYRAM, kurulan ittifakın temel prensibinin kuvvetler ayrımının tekrar sağlanması olduğunu vurguladı. Bayram, “Yürütme Cumhurbaşkanı yetkileri kullansın ancak Meclis bunu kesinlikle denetlemelidir. Meclis ve adalet yürütmenin etkisi altında kalamaz. İşte kurduğumuz bu ittifak ile Meclis’e güçlü bir şekilde girdiğimiz takdirde bunların süratle hayata geçirilmesi için çalışacağız” diye konuştu.


DÖNÜP KENDİLERİNE BAKSINLAR
Millet İttifakı ile ilgili yapılan yorumlara değinen Fikret Bayram, “Hükümetin kendi getirdiği ittifak sistemine laf ediyorlar. Hatta ileri gidip, ‘Erbakan’ın kemiklerini sızlattınız’ diyorlar. Erbakan Hoca’yı yüz üstü bırakanların böyle konuşmaları da ilginç. O lafı diyenler önce dönüp kendilerine baksınlar” diye konuştu.
BASKI VE KORKU İLE BİR YERE VARAMAZSINIZ
Hükümetin, hukukun rafa kalkması nedeni ile keyfi uygulamalarını artırdığını belirten Bayram, bu durumun artık baskı ve korku ortamına neden olduğunu dile getirdi. Bayram, “Yanlışlar ortada. Bunlar görünüyor, biliniyor ama kimse sesini çıkaramıyor. Bunun nedeni ise adaletin artık olmaması. Çünkü siz doğruyu söylediğiniz zaman ensenizden tutulup içeri atılabiliyorsunuz. Ama buradan yine söylüyoruz. Baskı yaparak, korkutarak bir yere varamazsınız” dedi.