27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, resmi olmayan sonuçlara göre, Bursa’dan AK Parti 11, CHP 5, MHP 2, İYİ Parti de 2 milletvekili çıkardı. İnegöl’den sadece meclise, AK Partili Vildan Yılmaz Gürel gitti.
AK PARTİ 11 MİLLETVEKİLİ KAZANDI

Resmi olmayan rakamlara göre; Bursa'da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi sonuçları belli oldu. Buna göre, toplamda 20 milletvekili ile mecliste temsil edilecek Bursa'dan, AK Parti 11, CHP 5, MHP 2, İYİ Parti 2 milletvekili çıkarmayı başardı.

İki seçim bölgesine ayrılan ve 2 milyon 147 bin 725 seçmeni bulunan Bursa'da, 32'si seyyar 6 bin 326 sandıkta oy kullanıldı.

VİLDAN YILMAZ GÜREL İNEGÖL’ÜN VEKİLİ OLDU

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'den Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Mustafa Esgin, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Vildan Yılmaz Gürel, Zafer Işık, Muhammet Müfit Aydın ve Atilla Ödünç; CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Yüksel Özkan; MHP'den İsmet Büyükataman ve Mustafa Hidayet Vahapoğlu; İYİ Parti'den ise İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan milletvekili oldu.

AYNI SAYIDA KALDILAR

26. dönemde Bursa'da TBMM'ye AK Parti 11, CHP 5 ve MHP 2 milletvekili göndermişti.

Editör: Süper Kanal TV