Bursa büyükşehir Belediyesi´nin büyükşehir okul spor etkinlikleri (beso) kapsamında İnegöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´yle ortaklaşa düzenlediği büyükşehir fiziksel etkinlik ve oyun günlerinin İnegöl´deki açılış töreninde çocuklar doyasıya eğlendiler.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonunda organize edilen etkinliklerin İnegöl ayağı, Gençlik Hizmetleri Spor Salonu´nda düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Törene Kaymakam Ali Akça, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İnegöl Garnizon Komutan vekili Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, bazı okul müdürleri ile 3 bine yakın öğrenci katıldı.

Başkan Altepe ve protokol üyelerine spor salonuna girişinde öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

/resimler/2016-2/25/1542329218364.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´de yapılan çalışmalardan ve spor salonumuzun tadilatındaki desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hangi mesleği hangi işi yaparsanız yapın ama muhakkak surette en az bir spor dalıyla ilgilenin. Yaz spor, kış spor okullarımız var.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, Bursa´nın her bir bölgesinde okul sporları etkinliklerinin düzenlenmesinde büyük emeği olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkan Altepe´ye teşekkür etti.

/resimler/2016-2/25/1545202815318.jpg

216 BİN GENCİMİZ SPOR YAPACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´de Büyükşehir´le birlikte organizasyona destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnegöl Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Sağlığın en büyük reçetesinin spor olduğunu kaydeden Başkan Altepe, öğrencilere bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan boş zamanlarında sporla ilgilenerek kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Bunun için Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Başkan Altepe, “İnşallah düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında bu yıl 216 bin gencimiz spor yapacak. Hedefimiz başarılı olmanız. Türkiye, Bursa ve İnegöl´ü layık olduğu yerlere getirmeniz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyor, şimdiden sonraki eğitim ve çalışma hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

DOYASIYA YARIŞTILAR

Konuşmaların ardından iki takımdan oluşan öğrenciler, zorlu parkurları geçerek birinci olmak için ter döktüler.

KARİZMA ŞOV

Müsabakanın ardından ise Büyükşehir Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren ve hareketleriyle Guinnes Rekorlar Kitabı´na giren Karizma Akrobasi Grubunun basketbol potası ve topuyla yaptıkları şov öğrencileri heyecanlandırdı.

Programın sonunda derece alan öğrencilere madalyaları takdim edildi.  Ayrıca okullara spor malzemelerini de teslim edildi.

Editör: Süper Kanal TV