Kış mevsimine girilmesi ve havaların soğumasıyla birlikte sobalar evlerde yerini almaya başladı. Doğalgaz kullanımının her geçen gün artmasına rağmen kömür kullanımının da azımsanmayacak seviyede olduğu İnegöl’de, Zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırdı.

KALORİ VE KÜKÜRT ORANLARI İNCELENDİ
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilçede faaliyet gösteren kömür satışı yapılan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öncelikle işyeri açma ve çalışma ruhsatları olmak üzere satış yapılan kömürlerin Bursa Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulunun belirlemiş olduğu; yerli kömürde 4800 kalori ve yüzde 2 kükürt, ithal kömürde 7000 kalori ve yüzde 0,9 kükürt oranına sahip olup olmadıkları incelendi.
VATANDAŞIN DA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR
Zabıta Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; denetimlerin sonuçları sevindirici. İnegöl’de satışı yapılan kömürlerin tamamının Bursa Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen şartlara uygun olduğu ifade edilirken, ayrıca İnegöl’ün coğrafi özellik olarak bir çanak konumunda olması nedeniyle hava dolaşımının sağlıklı olmadığına da dikkat çekildi. Kalitesiz kömürün bu durumu olumsuz yönde etkileyeceği belirtilerek, vatandaşların da duyarlı olmaları ve kalitesiz kömüre rağbet edilmemesi hususunda ilçe halkı uyarıldı.