İnegöl Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Sokak Hayvanları çalışma grubuna ve İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) işbirliğinde Hikmet Şahin Kültürpark içerisinde yapılan Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.
Dün düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Gülhan Şahin, Sabri Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, bazı oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyeciliğin sadece insanlara değil, kentte yaşayan tüm canlılara hizmet olduğu bilinciyle her geçen gün yeni bir projeye imza attıklarını belirterek, “Hayvan dostu bir belediye olarak en az insanlar kadar hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor ve projelerimizi o yönde şekillendiriyoruz. Bugüne kadar İnegöl Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza yönelik şehir merkezindeki suluk ve beslenme odakları, şehrin dışına yerleştirdiğimiz beslenme odakları, hayvan barınağımızda verdiğimiz aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri, hayvan nakil ambulansı, İMYO öğrencilerimizle birlikte yaptığımız kedi ve köpek barınakları gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün de sokak kedilerimiz için hazırladığımız ‘Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi´nin tanıtımı için bir aradayız. İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle hayata geçirdiğimiz bu projemizde eskiden gül bahçesi olan alanda sokak kedilerinin güvenli bir şekilde konaklayabilecekleri, dinlenip yemek yiyebilecekleri hatta oyun oynayabilecekleri ve keyifle gezinebilecekleri bir ortam oluşturduk” dedi.

Kültür Park içerisine yerleştirilen projenin amacından bahseden Aktaş, “Parkı ziyaret eden vatandaşlarımızın kedilerin yaşamlarını farklı bir pencereden görmelerini sağlamak ve kediler ile insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirmektir. Türkiye´de birçok belediye tarafından kediler için sığınma alanları yapılmaktadır. Bizim projemiz sadece sığınma alanı değil rahatça gezip dolaşacakları, oyun oynayabilecekleri yaşam ve oyun parkı olmasıyla Türkiye´de bir ilk olma özelliği de taşımaktadır. Önümüzdeki günlerde bu kapsamdaki çalışmaların sayısını arttıracağız. Özellikle kuşlar ve kediler İçin yaşamlarına uygun şekilde modern alanlar yapacağız. Bu konuda Dörtçelik Meslek Lisesi Mobilya Bölümü ile ortak çalışmaktayız. Bize bu projemizde destek veren İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine, Bursa Büyükşehir Belediyesine, İnegöl belediyesi Kent Konseyi Sokak Hayvanları çalışma grubuna, İnegöl Doğal Hayatı koruma derneğine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezinin gezilmesiyle son buldu.
Editör: Süper Kanal TV