İnegöl´de organize yapılan araç çalıntı olayını İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri çözdü. İnegöl´de çalıntı araçla göz göre göre araç çalan ve çaldıkları aracı parçalara ayıran 3 kişi emniyet ekiplerinin operasyonu sonucunda yakalandılar.
OTOPARKTAN ÇALINDI

Edinilen bilgilere göre 10 Aralık 2015 tarihinde İnegöl Şehirlerarası Otobüs terminalinin araç parkından 16 V 8409 plakalı aracının çalındığını fark eden Z.G, durumu İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

MOBESE ve İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali güvenlik kameralarını inceleyen Emniyet ekipleri tahkikatı başlattı. Aracın saniye saniye nereye gittiği gözlemleyen emniyet ekipleri takibe başladılar.

BAŞKA BİR ARAÇLA ÇEKEREK GÖTÜRMÜŞLER

Aracın başka bir araçla çekilerek Metal Sanayide bir işyerine götürüldüğü fark eden Emniyet ekipleri, işyerini tespit ettiler. Ş.A. isimli şahsın işyerine götürüldüğü tespit eden ekipler, işyeri sahibini takibe aldılar.

İŞYERİ SAHİBİ GÖZALTINA ALININCA OLAY ÇÖZÜLDÜ

Emniyet ekiplerince takibe alınan Ş.A. isimli işyeri sahibi Kemalpaşa mahallesindeki ikametinden gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ş.A., sorgulama da hırsızlık olayını itiraf etti.

İŞYERİNDE RUHSAT VE PLAKA BULUNDU

Gözaltının ardından ise Emniyet ekipleri, Ş.A.´ya ait işyerinde arama yaptılar. Yapılan aramalar da çalıntı araca rastlanmazken, çalıntı araca ait ruhsat ve plakayı ele geçirdiler.

ÇALINTI MOTOSİKLET BULUNDU

Ayrıca Ş.A.´ya ait işyerinde yapılan arama da çalıntı olduğu tespit edilen motosiklette edile geçirildi.

İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Ş.A., sorgulama da aracın başka bir işyerinde olduğunu itiraf etmesi üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, ikinci bir operasyon düzenlediler.

İKİNCİ İŞYERİDE DİDİK DİDİK ARANDI

O.K.´ya ait işyerine yapılan operasyonda dükkan didik didik arandı. Arama da çalıntı olduğu bildirilen araç ele geçirildi.

ARACI BAŞKASI ÇALMIŞ

Yine ifade üzerine yola çıkan Emniyet Ekipleri aracın başkası tarafından çalındığını tespit ederek, aracı başka bir araçla çekerek çalan S.U.´yu da yakaladılar.

O ARAÇTA ÇALINTI ÇIKTI

Soruşturmasını derinleştiren ekipler, Terminalden çalınan aracın çekildiği diğer beyaz aracın yani Ş.A.´nın gündelik hayatta kullandığı araç üzerinde de sorgulama yaptılar.

MERHUMA AİTMİŞ

Ş.A.´ya ait olduğu iddia edilen araç üzerinde yapılan sorgulama da şahsın bir süre önce ölen bir merhuma ait olduğu tespit edildi. Ele geçirilen ve merhuma ait olduğu bildirile çalıntı olan araç, merhumun akrabalarına bildirildi.

ÇALINTI ARAÇLA ARAÇ ÇALMIŞLAR

Emniyet ekiplerinin titiz çalışması sonucunda 3 kişi gözaltına alınırken, iki çalıntı araç ve bir motosiklet ele geçirildi.

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

Aracı çalan ve parçalara ayıran şebeke üyeleri Ş.A., S.U. ve O.K. bu gün adliyeye çıkarıldılar
Editör: Süper Kanal TV