Resmi kuruluşu tamamlanan MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonunun ilk ziyaretçileri, Kurucu Derneklerinden Tekke köyü Sultan Ahmet Şemseddin’i Kültür yaşatma derneği başkanı Kerem Arı önderliğinde, Mahalle Muhtarı Selamı Koşucu, dernek yönetim kurulu, federasyon delegeleri, üyeler ve köy gençleri katıldı. 
Dernek başkanı Kerem Arı Federasyon başkanı Burhanettin Özdemir'e Türk bayrağı ve buket takdimi yaptı. 
İNEGÖL’DE İLK DEFA BİR FEDERASYON KURULDU
Ziyarette konuşan federasyonun kurucu Başkanı Burhanettin Özdemir; “Federasyonumuzun resmi kuruluşu olduktan sonra ilk ziyaretçilerimiz,11 kurucu derneğimizden biri olan Tekke köyü Sultan Ahmet Şemsettin kültür ve yaşatma derneğimiz oldu. Dernek başkanımız ve yönetimine, köy muhtarımıza, evlad-ı fatihan torunları gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. İnegöl’de ilk defa bir federasyon kuruldu. Sizlerin her konuda sesi olacağız. Yakında dernek binamızın açılışı ve genel kurulumuz olacak.11 kurucu derneğimizin delege sayılarını artıracağız. Aramıza gerek İnegöl’den gerekse İnegöl dışından da derneklerimiz katılacak. İnegöl’de bu yapılanmanın resmileşmesini bekleyen camiamızın önemli insanları var. Biz herkesi kucaklayacağız. Kimseye bir ön yargımız olmayacak. İkinci dili olmayan, kendini Türk ve Türkmen hisseden herkese kapımız ve gönlümüz açık. Derneklerimizin kendi çapında faaliyetlerinin olması bizleri çok sevindiriyor. Süpürtü köyü kültür ve yaşatma derneğimiz olsun Cerrah ve Tekke köyü derneğimiz olsun çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Diğer derneklerde güzel çalışmalar var. İnşallah Federasyon olarak biz de her zaman kendilerinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu akşam ki güzel jestleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. “dedi.
SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK
Tekke köyü dernek başkanı Kerem Ari de konuşmasında; “Bu akşam Federasyonumuzun resmi kuruluşu olduktan sonra Federasyon yönetimine binamızda ziyaret etmek istedik. Köy muhtarımız, dernek yönetimi ve üyeleri, köy gençleri ile sevincimizi paylaşmak istedik. Köyümüzün türbesini ve çevresini güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Federasyonun şemsiyesi altında bundan sonra daha güçlü olacağız. Sesimiz daha gür çıkacak. Federasyonumuz İnegöl’e, ülkemize ve camiamıza hayırlı uğurlu olsun. “dedi

Editör: Süper Kanal TV