Düzenlenen Programa İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye başkanı Alper Taban, Garnizon komutanı, İlçe emniyet müdürü İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Öğle namazazından önce okunan kuranı kerim ve mevlüdün ardından namazdan sonra dernek lokalinde dua yapılarak şehitlerimiz anıldı. Programda konuşan Kaymakam Ali Akça; "Bu gün burada kahraman şehitlerimizi yad etmek için bulunuyoruz. Öncelikle ben tüm şehitlermize Allahtan Rahmet diliyorum. Allah Yüce kitabında buyurur ki Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Onlar diridir ancak siz bilemezsiniz. Dolayısıyla bütün şehitlerimiz çok yüksek bir mertebeye ulaşırlar fakat biz bunun şuuruna varamayız. Ben buradan bir kez daha tüm şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine de sabırlar niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaymakam Ali Akça'nın konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan şehit Halil İbrahim Aygün'ün babası Mustafa Aygül göz yaşlarını tutamadı.

Son olarak konuşan İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Arslan; Bugün burada şehitlerimiz için mevlüt okutmak istedik. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim Tüm şehitlerimizin ruhunu şad eylesin." dedi.