İnegöl İHH’nın Dost ve kardeş ülke olan Pakistan’da yaptırmış olduğu İnegöl Buhara Yetimhanesindeki 200 yetim çocuğun battaniyeleri Gaziosman paşa İmam Hatip Orta Okulu tarafından karşılandı. Okulda başlatılan “bir yetime bir battaniye”  kampanyası sonucunda okulun idareci veli ve öğrencileri tarafından alınan 200 adet battaniye, İlçe Milli Eğitim Müdür Fatih Bilican’nın da katıldığı programda yetimhanedeki yetim çocuklara ulaştırılmak üzere, İnegöl İHH’ya teslim edildi.

  Okulun bahçesinde düzenlenen programda İlçe Milli Eğitim Müdür Fatih Bilican; Yardımsever olmak, insan olmanın en önemli nedenidir. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz diyerek, böyle erdemli ve anlamlı bir kampanya yürüttükleri için okulun idareci ve öğrencileri tebrik ederek teşekkür etti. Fatih Bilican yaptığı konuşmada“Gün gelir bizlerde yardıma muhtaç olabiliriz. Zamanın kime dost kime düşman olduğu bilinmez. Genel yargısı gereği birgün bizimde yardıma muhtaç olacağımızı düşünerek başkalarına yardım etmeliyiz. İnsanı ve insanlığı sevmek yardım etmek demektir. Bazı kimseler, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak, onlara yardımcı olmak için yaratılmıştır. Bunlar için ahirette azap korkusu olmaz. Allahü teâlâ, bazılarına çok nimet vermiştir. Bunları, herkese faydalı olmak için yaratmıştır. Bu nimetleri dağıtırlarsa, azalmaz, dağıtmazlarsa bunlardan alıp, başkalarına verir. Din kardeşine yardım edenin yardımcısı, Allahü teâlâdır. Sizlerde şuan din kardeşlerinize yardım ediyorsunuz. Ne mutlu sizlere
Allahü teâlânın size nasıl muamele etmesini istiyorsanız, Onun kullarına öyle muamele ediniz. İyiliği sayarak değil, saçarak yapınız.
Cömert verene değil, verdiğine sevinene denir
Bütün kötülükler, almak üzerinedir. Bütün iyilikler, vermek üzerinedir.
Müslüman, müslümanın kardeşidir, onu üzmez, onu sıkıntıda bırakmaz. Kardeşine yardım edene, Allahü teâlâ yardım eder. Kardeşinin sıkıntısını giderenin, Allahü teâlâ kıyamet sıkıntısını giderir. Bir müslümanı sevindireni, Allahü teâlâ kıyamette sevindirir.
Her iyilik sadakadır. İyilikler fenalıkları giderir. 
İyilik zâyi olmaz, kötülük unutulmaz, herkes ettiğini bulur.” 
insanlar, yaşadıkları süre içinde birbirlerine ihtiyaç duyarlar. İnsanların birbirlerine muhtaç olmaları, aralarındaki yardımlaşmaları zorunluluğunu ortaya çıkarır. Yardımlaşma toplum halinde yaşamanın sonucudur. Yardımlaşmanın konusunun içinde, maldan sevgiye kadar her şey verilebilir. Bu yardımlaşmalar müslümanları birbirlerine bağlıyor. Yardımla yoksullar korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar, onların hırsızlık gibi kötü yollara sürüklenmesini engeller.
Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz. Şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Sabit taş yaptığı konuşmada,  Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Yapılacak bütün iyiliklere “sadaka” denir. Bizde bir nevi öğrencilerimize uygulamalı olarak sadak yapmış olduk. Ümmet bilincinin ne demek olduğunu öğrencilerimize aşılamış olduk. Emeği geçen tüm öğretmen öğrenci ve velilerime teşekkür ediyorum. Dedi.

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı ise yapmış olduğu konuşmada “bir yetime bir battaniye” kampanyasını başlatan Gaziosmanpaşa idareci öğretmen veli, ve öğrencilere yetimler adına teşekkür ederek, öğrencilere seslendi; ne mutlu sizlere ben şuan sizlerin bu yardımınızı çok önemsiyorum. Sizlerin yapmış olduğu bu yardımlar birilerinin milyon dolarından daha değerlidir. Bu battaniyelerle babası olmayan 200 tane yetim çocuğun üstünü ürtünüz, üşümelerini engellediniz. Allah hepinizden razı olsun. Allah’ın ve Resûlünün bizden yapılmasını istediği, akıl ve vicdanın hoş gördüğü bir şeyi yapmak iyiliktir. Sizler şuan bu iyiliği yapıyorsunuz. Bu tür iyilikler  “sadaka”dır. 

İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydası dokunandır. Şuan sizler  insanlığın içindeki en hayırlı insanlardansınız. Dünyamızın bu kadar maddeleştiği bir dönemde sizlerin bu çalışması takdire şayandır. Hepinize tek tek yetimler ve muhtaçlar adına teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV