Eğitim ve kültür alanında faaliyet gösterecek dernek çeşitli seminer ve konferanslarla ilçe halkına tarihi bilincine katkıda bulunacak. 

Basın toplantısında konuşan dernek başkanı Turgay Yazıcı ; "Tarihi ecdadımızın milli bilincin uyanması doğrultusunda en doğru bir şekilde öğrenmesi açısından önemli olduğunu düşünerek yola çıktığımız Abdülhamithan eğitim ve kültür derneğini İnegöl de faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Derneğimiz Eğitim ve kültür alanında faaliyet gösterecek olup , çeşitli seminer ve konferanslarla ilçe halkına tarihi bilincine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
 Yapacakları ilk faaliyetten de bahseden Yazıcı, 03.02.2018 tarihinde cumartesi akşamı saat 20:00 de beşinci mevsim kültür merkezinde yapılacak olan ve Abdülhamithan torunlarından şehzade Orhan, hanedan üyeleri ve AK parti İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün katılımıyla Abdülhamithan'ı anma programı düzenleyecek.

"Tüm İnegöl Halkımızı Abdülhamithan'ı anma programına davet ediyoruz diyen Başkan Turgay Yazıcı herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Editör: Süper Kanal TV