Osmanlı İmparatorluğu zamanında devletin çeşitli kademelerinde yer almış, İmparatorluk öncesinde ise insanlığa değer katmış önemli isimlerin bulunduğu ilçemizde, türbeler gün yüzüne çıkacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taban, sadece türbelerin değil, tarihi han ve hamamların, camilerin de ön plana çıkması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

ÖNEMLİ RESTORASYON NOKTALARI OLACAK
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, "Arkadaşlarımız bu konuları mutfakta detay detay çalışıyorlar. Gerek Tekke'de bulunan Akbıyık Sultan olsun, hemen yanı başımızda kalsa da Geyikli Baba dediğimiz, gerçekten tarihi artık dizilerden, sinemalardan öğrendiğimiz bir ortamda insanların daha çok ilgi gösterdiği bir Babasultan hemen yanı başımızda. Beraberinde Turgalp'imiz var. Geçmişte de buranın ismi Turgut iliydi zaten. Beraberinde, Osmanlı'nın ilk Şehidi Baykoca var, müthiş bir değer elimizde. Beraberinde Samsa Çavuş'umuz var, bunun gibi pek çok değerimiz var. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız arka planda çalışıyorlar.Hamamlarımız var. Geçmişte birinin restorasyonu yapıldı. Bugün Hançerli Fatma Sultan Camii'miz İnegöl'ün en eski yapılmış olan camiidir. Akhisar'da çok ciddi bir höyüğümüz var. Bunlar önemli tarihi alanlar. Buralarla ilgili biz hem konunun uzmanlarını katarak, hem de akademik işbirlikleri ile buralardan ne elde edebilirizin derdindeyiz. Sonuna kadar çalışacağız, hayata geçirebildiklerimizi, kazanabildiklerimizi ortaya çıkacağız. Bunlar önemli restorasyon noktaları olacak" dedi.

BİN 500 VATANDAŞ HİZMETTEN FAYDALANDI
Konuşmalarını sürdüren Taban, "Şunu da ifade edeyim şehrimizde ilk defa şunu yaptık; dedik ki bu şehirde yaşıyoruz ama bu şehirdeki tarihi önderleri tanıyor muyuz?  Manevi önderlerimiz var bunları tanıyor muyuz dedik ve bununla ilgili şehrimizde bir restorasyon oluşturup, İshakpaşa, Kasım Efendi, Babasultan, Baykoca, Samsa Çavul, Turgutalp gibi değerlerimizi bir restorasyon içerisine alıp, vatandaşlarımıza buyurun gelip şehrimizdeki bu değerleri hep birlikte tanıyalım dedik. Ücretsiz bir çalışma yaptık. Yaklaşık bin 500 civarında vatandaşımız hizmetimizden istifade etti. Burada amacımız şu; bugün tarihe kültüre geçmişe sahip çıkmamız bur bir, beraberinde bunları tanırsak bilirsek her birimiz ayrı ayrı bir başkasına anlatabiliriz. Bunlarla ilgili bir değer de oluşturabiliriz. Şehrimizin de tanıtımına aynı zamanda katkı sağlamış oluruz. Pek çok faydayı bir arada görebiliriz. Bunlarla ilgili ekiplerimiz arka planda çalışıyor" şeklinde konuştu.

HİKAYESİ OLMAYAN PEK ÇOK YERİ HİKAYELEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Başkan Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "İnşallah biz doğa ve tabiat kültürünün haricinde, sağlık turizmi olabilir, tarih turizmi olabilir... Biz neden bir kültür şehri unvanını almayalım. Bugün şehrimizde 81 vilayetin tamamında yaşayan vatandaşlarımız bulunurken, biz bunu bir avantaj olarak kullanabiliriz. İnsanların merakını uyandırıp, çok kültürlü şehir, çok kültürün içerisinde farklı farklı gelenek görenek ve ananelere sahip insanlar olduğunu görüyoruz. Bu insanların yaşamlarını, tarzlarını gerek müzelerimizde gerek açık alanlarda teşhir ederek, yeni bir cazibe anlayışı getirebiliriz. Bunlar ham fikirden olgunlaşmaya doğru çalışılıyor. İnşallah hayata geçenleri hep birlikte görmüş olacağız. Bizim de buradaki önceliklerimizde. Turizm gerçekten bacasız sanayi. Bu alanda biz insan yetiştirip, şehrimizdeki insanları buna hazırlarsak, bu pastadan bizde daha fazlasını alabiliriz. Bu işlerin hikayelerini de yazmaya çalışıyoruz. Örneğin Oylat'ın kendine göre bir hikayesi var ama bunu kim biliyor? Dolayısıyla burada başlı başına doğal güzellik var, yanı başında da hikayesi var. Ama biz hikayesi olmayan pek çok yeri hikayeleştirmek de istiyoruz"

Editör: Süper Kanal TV