Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin İl genelinde düzenlenmesini içeren imzalanan protokolde yer alan İnegöl Satranç turnuvası düzenlendi. Okullarındaki turnuvaların ardından her sınıf düzeyinde ilk sırayı alan öğrenciler İlçe finallerinde karşılaştılar.

Satranç ustaları ilk olarak kendi okullarındaki düzenlenen turnuvalarda ter döktüler. Her okulun kendi bünyesinde yaptığı turnuvaya ilkokullarda 883, ortaokullarda ise 561 öğrenci katıldı. Okullarında sınıf düzeyinde ilk sırayı alan ilkokullarda toplam 50 öğrenci, ilk sırayı alan ortaokullarda toplam 36 öğrenci ilçe finallerine katılmaya hak kazandılar.

28 Şubat 2018 tarihinde Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Okul Sporları İlçe Koordinatörü İbrahim PAYAS denetiminde İlçe Satranç Final turnuvası düzenlendi. Kıran kırana geçen Turnuva sonucunda kategorilerinde dereceye giren öğrencilerimiz Mart ayında düzenlenecek Bursa Finallerinde ilçemizi temsil edecekler.

3 ve 4. Sınıflar iLKOKULLAR kategorisinde 25 okulumuzdan 25. Sınıf şampiyonu ile 25 4. Sınıf şampiyonları kendi kategorilerinde 28 Şubat 2018 tarihinde turnuvada karşılaştılar. Okullarının birincisi olarak ilçe finallerine katılarak ilkokullarda ilk üç sırayı alan öğrencilerimiz ve okullarımız şu şekildedir.

İLKOKUL 3. SINIF KATEGORİSİ

DERECESİ

ÖĞRENCİ ADI-SOYADI

OKUL ADI

ALTIN   (1.)

ARAS GÜRLER 

ÖZEL OKYANUS İLKOKULU

GÜMÜŞ(2.)

MERT  BAHÇECİ 

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU

BRONZ (3.)

ESMA  MERT

HACER SALİH YILDIZ İLKOKULU

 

İLKOKUL 4. SINIF KATEGORİSİ

DERECESİ

ÖĞRENCİ ADI-SOYADI

OKUL ADI

ALTIN   (1.)

ŞEVKET  BAHÇECİ

ÖZEL ALTIN NESİL İLKOKULU

GÜMÜŞ(2.)

DENİZ  MUTLU

HACER SALİH YILDIZ İLKOKULU

BRONZ (3.)

AHMET YİĞİTOĞLU

TİCARET VE SANAYİ İLKOKULU

 

5 ve 6. Sınıflar iLKOKULLAR kategorisinde 18 okulumuzdan 18 5.Sınıf şampiyonu ile 18 6. Sınıf şampiyonları kendi kategorilerinde 28 Şubat 2018 tarihinde turnuvada karşılaştılar. Okullarının birincisi olarak ilçe finallerine katılarak ORTAOKULLARDA ilk üç sırayı alan öğrencilerimiz ve okullarımız şu şekildedir.

ORTAOKUL 5. SINIF KATEGORİSİ

DERECESİ

ÖĞRENCİ ADI-SOYADI

OKUL ADI

ALTIN   (1.)

HASAN  ATIŞ 

ÖZEL ALTIN NESİL ORTAOKULU

GÜMÜŞ(2.)

EGEHAN ERGÜL 

ÖZEL DEVRİM KOSOVA ORTAOKULU

BRONZ (3.)

ABDURRAHMAN TALHA  ÇELİKBAŞ

GAZİOSMANPAŞA İMAM HATİP ORTAOKULU

 

ORTAOKUL 6.SINIF KATEGORİSİ

DERECESİ

ÖĞRENCİ ADI-SOYADI

OKUL ADI

ALTIN   (1.)

KAAN TALHA CİNGÜ

ÖZEL ALTIN NESİL ORTAOKULU

GÜMÜŞ(2.)

FURKAN  SALİH  ATABAY

NURİ PAKDİL İMAM HATİP ORTAOKULU

BRONZ (3.)

AHMET YİĞİTOĞLU

ABDULHAMİTHAN ORTAOKULU

 

Konuyla ilgili açıklama da bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN; “ Bizler sportif ve kültürel faaliyetleri önemsiyoruz ve destekliyoruz. Satranç da öğrencilerimizin zihin gelişimine katkı sağladığını biliyoruz. Bu konuda okullarımızda satranç eğitmenliği sertifikası olan öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimizi ders saatleri dışında eğitiyoruz. Buradan bütün öğrencilerimizi en az bir spor dalı ile uğraşmalarını istiyoruz.  Turnuva da mücadele eden tüm öğrencileri kutladığını dereceye giren öğrencilerimize de Bursa’da düzenlenecek Finallerde başarılar dilerim.“ dedi.

İlçe Koordinatörü ve Beden Eğitimi İbrahim PAYAS öğrencilerimizin Mart ayında düzenlenecek finallerde dereceye giren öğrencilerimizin ödüllerinin Final Turnuvasında verileceğini söyleyerek. Dereceye giren öğrencilerimize de Bursa’da düzenlenecek Finallerde başarılar dilerim” dedi

Editör: Süper Kanal TV