İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde hizmetlerini ara vermeden devam ederken, şehrin Tarım sektörüne vurgu yapacak yeni atılımları tek tek yapmaya devam ediyor. Ayçiçeği ve çilek gibi markalaşmış ürünlere bir yenisini daha eklemek için, İnegöl’ün belirli bir rakım derecesine sahip bölgelerinde coğrafik ve iklim şartlarına uygun Yaban Mersini ürününü uygulamak ve geliştirmek için düğmeye basıldı.

KIRSAL KALKINMA İÇİN HER TÜRLÜ ADIM ATILIYOR
Yaban Mersini ürünü için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl'de kırsal kalkınmanın sağlanması hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnegöl’ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi marka değerlerimizin arasına özellikle son yıllarda İnegöl Tarımı da yerini almaya başladı. Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ay çekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz. Özellikle köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.
“YABAN MERSİNİ ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
İnegöl Tarımını öne çıkaracak çalışmaların yanında yer aldıklarını belirten Yiğit, “Birçok farklı sebze, meyve, hububat ve orman ürünleri, arı yetiştiriciliği, seracılık, süt ürünleri ve hayvancılık gibi zengin tarımsal etkinliklerin gerçekleştirildiği şehrimiz kırsalında; kırsal kesimde yaşayan çiftçilerimize farklı bir geçim kaynağı sağlamak adına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl'deki diğer tarımsal kuruluşlar ile tarımsal sivil toplum kuruluşlarıyla istişareli bir şekilde kırsal kesimi güçlendirmek, kırsalda farklı ürün modelleri deneyip farklı uygulamalar ile kırsalda ekstra bir geçim kaynağı oluşturabilmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu anlamda; İnegöl'ün güneyinde, belirli bir rakım derecesine sahip bölgelerinde coğrafik ve iklim şartlarına uygun Yaban Mersini (Likapa) ürününü uygulamak ve geliştirmek anlamında Tarım Müdürlüğü ile işbirliğinde birkaç aydan bu yana sürdürülen fizibilite çalışmalarımız doğrultusunda İnegöl'ümüzün Eski Bahçekaya, İnayet ve Kayapınar mahalleleri kırsalından ilgili mahalle muhtarlıklarımız eşliğinde toprak numuneleri alınmış ve Ziraat Odası bünyesindeki toprak tahlil laboratuvarında incelemeye verilmiştir. İnceleme ve gerekli tahliller neticesinde likapa üretimi için gerekli değerlere ulaşıldığında; belediye olarak bu üç mahallemizde pilot uygulama olarak fide dikim sezonunda kırsal desteklerimiz kapsamında likapa fidanı desteği sağlanarak uygulama bahçeleri oluşturulacaktır. Deneme üretimleri olumlu sonuç verirse 2018 yılından itibaren İnegöl’ün güneyinde bulunan uygun rakım ve toprak yapısına sahip olan mahallelerimizde belediyemiz öncülüğünde likapa üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yiğit son olarak, “Kırsal Kalkınma bizim olmazsa olmazlarımız arasında. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın öncülüğünde kırsal mahallerimizi farkındalık ortaya koyan uygulamalarla buluşturmaya devam edeceğiz. İnegöl tarımını hak ettiği yere getirmek için tüm dinamiklerimizle vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
Editör: Süper Kanal TV