İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden olan ve şehrin kapılarını turizme açan DOSTUM’un (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) adrenalin dolu etkinlikleri sürüyor. İnegöl’ün doğal güzelliklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtma ve doğa sporlarını şehrimizde daha yaygın hale getirme amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Yamaç Paraşütü Şenliği, bu yıl ikinci kez düzenlendi. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Yamaç Paraşütü Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

70 PARAŞÜTÇÜ İNEGÖL SEMALARINDA
70 paraşütçü ile 40 katılımcının yer aldığı şenlikte, toplam 100 kişi İnegöl semalarında uçtu. Adrenalinle eğlencenin aynı anda hayat bulduğu Yamaç Paraşütü Şenliği, 08.00’da Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan DOSTUM merkezinde başladı. Burada DOSTUM’un daveti üzerine başta İnegöl olmak üzere İstanbul, Bursa, İzmir, Kütahya, Eskişehir ve Balıkesir gibi şehirlerden gelen yamaç paraşütü tutkunları buluşarak araçlarla 2222 rakımlı Aktaş Tepe’ye çıktı. Otobüslerle belli noktalara kadar ulaşan yamaç paraşütü tutkunları, zirveye ise arazi araçlarıyla taşındı. Etkinliğe 70 paraşütçü katılırken, yapılan tandem ve single uçuşlarda 110 yamaç paraşütü tutkunu İnegöl semalarında bu keyfi ve heyecanı yaşama imkanı buldu.

DOSTUM’A İNİŞ YAPTILAR
Aktaş Tepe’den yapılan tandem ve single uçuşların ardından yamaç paraşütü tutkunları Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezine iniş yaptı. 08.00 ile 13.30 arası süren uçuşlar, öğlen saatlerinde son buldu. DOSTUM merkezine iniş yapan paraşütçülere burada yemek ikramları yapıldı.

Yamaç Paraşütü Şenliğine Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt’ta katıldı. Yiğit ve Kurt, Aktaş tepeden atlayarak uzman pilotlar nezaretinde keyifli bir yamaç paraşütü deneyimi yaşadı.

Editör: Süper Kanal TV