Türkiye genelinde 753 yerde sandığa gidilecek seçimde Bursa'da da 12 mahalle yeni muhtarlarını belirleyecek.  Seçim sürecinde Muhtar adayları, sandıktan en fazla oyu alabilmek için aralıksız çalıştı. Aday oldukları mahallelere pankartlar ve posterler asıp, el ilanları dağıtan muhtar adayları, kapı kapı dolaşıp oy istediler. Yapılan bu çalışmaların ardından artık son sözü mahalledeki seçmenler söyleyecek.

MAHMUDİYE 40 SANDIK KURULDU 8 ADAY YARIŞIYOR

Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Raşit Alan yakalandığı koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Yeni muhtarlarını seçmek için mahalle halkı sandığa gitti. Muhtarlı için 8 aday yarışıyor. İki okulda toplam 40 sandık kuruldu. Vatandaşlar seçimleri başlamasıyla gelip oylarını kullandılar.

MESUDİYE MAHALLESİNDE 9 ADAY 40 SANDIK

Mesudiye Mahalle Muhtarı Mizam Karakaş, görevinden istifa etmesinin ardından muhtarlık koltuğu boş kalmıştı. Burada toplam 9 aday yarışıyor. Bu mahallede de 2 farklı okulda oy kullanıyor. Kurulan sandık sayısı ise 40.

OSMANİYE MAHALLESİNDE 2'Sİ BAYAN 8 ADAY 12 SANDIK

Osmaniye Mahalle Muhtarı Şaban Erganin'de rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü inegöl devlet hastanesinde hayatını kaybetti. Onun yerinede 8 aday çıktı. Yaklaşık 3 bin seçmeni bulunan mahalle muhtarlığı için kurulan 12 sandık var. Adaylar arasında 2 bayan muhtar adayı dikkat çekti.

SARIPINAR MAHALLESİNDE 2 ADAY 

Son olarak kırsal mahallelerden Sarıpınar mahallesinde sandığa gidenler arasında yer alıyor Elim bir kaza sonucu  Mahalle Muhtarı Münür Muyan hayatını kaybetmişti. Burada 2 adayın yarıştığı öğrenildi. Tek okulda kurulan sandıkta mahalle halkı yeni muhtarlarını belirlemek için oy kullanıyor. 


 

Editör: Süper Kanal TV