İnegöl Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Mayıs ayında İnegöl’de gerçekleştirilecek olan 14 yaş altı Oryantiring Şampiyonasının protokolünü imzaladı. DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) organizasyonuyla yapılacak şampiyonanın protokolü, bugün 15.30’da Belediye Başkanı Alper Taban’ın makamında imzalandı. İmza törenine; Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Oryantiring Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Şahin, İnegöl İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Tesisleri Sorumlusu Osman Gümüş, İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt, DOSTUM sorumluları Ali Şeker ve Ayşe Demir ile DOSTUM oryantiring eğitmeni Tarık Şeker katıldı.
1000 SPORCU KATILACAK
İmza öncesi bir açıklama yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, “Bugün burada Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak 12-13 Mayıs tarihlerinde yapacağımız 14 yaş altı Oryantiring şampiyonasının protokolünü imzalayacağız. Belediye Başkanımız, İlçe Gençlik Spor Müdürümüz, DOSTUM projesinin sorumluları ile beraber imza töreni için buradayız. İnşallah 12-13 Mayıs’ta Türkiye’nin farklı şehirlerinden bin sporcuyu burada görmeyi hedefliyoruz” dedi.
İNEGÖL’DE YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR
14 yaş altı grupta 4 yarışma yapılacağını kaydeden Akyüz; “Şampiyonanın son ayağı da İnegöl’de yapılmış olacak. Kalabalık bir grup olacak. Bununla birlikte İnegöl’de daha küçük çaplı olan Oryantiring organizasyonları Türkiye Şampiyonası olarak gerçekleştirilecek. Umarım sonraki dönemde İnegöl birlikte uluslararası kampları da buraya taşırız. İklim güzel, arazi güzel… Burada yapılabilecek çok şey olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
BU TOPRAKLAR BEREKETLİ TOPRAKLAR
Belediye Başkanı Alper Taban ise Mayıs ayında yapılacak Oryantiring Şampiyonası ile alakalı bir araya geldiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Birazdan da inşallah bunu protokol altına alacağız. Çok değerli Federasyon Başkanımızı burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade edeyim. Kendisi ilk defa İnegöl’e geldiğini söyledi. Biz bir amaçla bir şekilde İnegöl’e insanları çekmek istiyoruz. İnegöl’ün doğasından, kaplıcasından, mobilyasından, köftesinden her yönüyle insanların istifade etmesini istiyoruz. Bu şehir, bu topraklar gerçekten bereketli topraklar. İnsanı güzel, heyecanlı, hoşgörülü, sevgi dolu ve yüreği sıcak insanlardan oluşuyor.”

“Oryantiring benim de belediyecilikle birlikte tanıştığım bir kavram. Biz sadece belirli spor alanlarında değil farklı farklı kategorilerde, farklı farklı spor alanlarında da yer almak istiyoruz. DOSTUM’un da bu manada İnegöl’ün ak yüzü olduğunu söyleyebilirim. Her geçen gün marka bilinirliği artan ve değeri de artan bir ivme ile şehrimizin parlayan yıldızı olacak. Oryantiring ile ilgili geçmişte de yapmış olduğumuz faaliyetler var. Bursa Kulüpler İl Şampiyonasına ve beraberinde yine 14 yaş altı 1. Kademe bölge yarışmasına ev sahipliği yapmıştık. Şimdi de Federasyonumuz ve İlçe Spor Müdürlüğümüzle birlikte 14 yaş altı Oryantiring Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. İnşallah bu spor dalının ve şehrimizin tanıtılması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Federasyonumuza ve İlçe Spor Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından şampiyonayla ilgili protokol imza altına alındı.