25 Temmuz 2010 tarihinde inegöl de meydana gelen olayda mahallede korna çalınması nedeniyle başlayan tartışmada 5 kişi bıçaklanarak yaralanmıştı. Bu olayın ardından başlayan gerginlik bir anda provokatörlerin devreye girmesiyle büyük olayların yaşanmasına yol açmıştı.
 Biranda Kürt Türk olaylarına dönmesi üzerine çıkan olaylarda 14 polisin yaralandı çatışmada, polis karakolu, belediye binası ve polis araçlarına zarar verildi.  Yaşanan gelişmeler üzerine bir gün süren olay sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar bir süre sonra serbest kaldılar.

2011 yılında savcılık sanıklar hakkında dava açtı. 9 yıldır 1. Asliye ceza mahkemesinde devam eden dava bir türlü karara bağlanamadı. Dava bakan savcı ve hakimlerini tayinleri çıkması nedeniyle davada çıkacak kararda gecikmeler yaşandı. 88 sanık hakkında beklenen karar bugün yapılan duruşmalar neticesinde çıktı. Çıkan kararda  10 sanık beraat etti. Bir sanığın hayatını kaybetmesi nedeniyle davası düştü.  63 sanığa 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme suçlarından  1 yıl 5 ay ile 4 yıl 4 ay arasında hapis cezası.  14 çocuğa yine aynı suçlardan 7 ay ile 1 yıl 1 ay arasında hapis cezası verildi.

Editör: Süper Kanal TV