İnegöl Medya Platformu ilk toplantısını Qaburga Restorant’ta yaptı. Medya kuruluşlarının sahip ve sorumlu müdürlerinin katıldığı toplantı, samimi bir ortamda gerçekleşti.
Son zamanlarda İnegöl medyasına yönelik yapılan eleştirilerin artması üzerine kurulan platformda, yaşanılan sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri üzerinde fikir birliğine varıldı.Platformun ilk toplantısını yöneten Yıldırım Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bayraktar, alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

PSİKOLOJİK SALDIRILARA ORTAK TAVIR
İnegöl’de medya sektörüne yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını söyleyen Bayraktar, “İnegöl’de gazetecilik sektörü maddi beklentilerin önünde bir sevda için yapılıyor. Basın, haber toplama, yorumlama ve yayma müessesesidir. İnsan, etrafında olup bitenleri duyup, öğrenmek, fırsat bulunca da bunları başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç insanın yaradılışında vardır. 
Basının kaynağı da bu ihtiyaçtır. İyi bir gazeteci, gördüğü bir olayın her cephesini, hatta görünmeyen cephesini bile iyi aksettirebilen insandır. İnegöl medyasında ki arkadaşlarımızda ellerinden geldiğince, İnegöl menfaatlerini koruma adına azami gayret göstermektedirler. 
Ancak tüm bu gerçekliklere rağmen, İnegöl’de belirli mevki ve makamlara gelmiş kesimlerin haksız eleştiri ve söylemleriyle karşılaşılmaktadır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. İnegöl medyası olarak bundan sonra gelecek psikolojik baskılara karşı ortak hareket edeceğimizi tüm kamuoyuna bildirmek istiyoruz” diye konuştu. 

TEMSİL KONUSUNDA ELEŞTİRİ YAPILDI
Medya kuruluşlarının İnegöl’ün kronik sorunlarına hakim olduklarını, ancak gerek İnegöl Belediyesi bünyesinde ki Kent Konseyi, gerekse de İTSO başkanlığınca oluşturulan Yüksek İstişare kurullarında yer verilmediğini aktaran Bayraktar, 
“Bizler bugüne kadar İnegöl’ün gelişimi noktasında elimizi hep taşın altına koyduk. İsteriz ki bu tür oluşumlarda medya temsilcilerinin tecrübe ve donanımlarından faydalanılmasıdır. Ancak bu konuda İnegöl’de büyük eksiklik olduğunu görüyoruz. Bundan sonra medya platformu olarak daha etkin rol alacağız” dedi.

PROJELER GELİŞTİRİLECEK
İnegöl’de yaşanan sorunları zaman zaman dile getirdiklerini ve sorunların çözümü noktasında yetkilileri harekete geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Bayraktar, “İnegöl medyası olarak bundan sonra her ay bir araya geleceğiz. İnegöl’ün tüm sorunlarını havuza koyup, proje dosyaları hazırlayacağız. Çıkan taslak ve önerileri ilgili kurumlara iletip, sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ YOK
İnegöl’ün alıngan bir yapıya sahip olduğunu ve eleştiri kültürüne açık olmadığına yönelik bir fikrin oluştuğunu da ifade eden Bayraktar,
 “Maalesef İnegöl’ün üst tabakası eleştiri haberlerine açık değiller. Yapılan haberlerde art niyet arıyorlar. İnegöl her ne kadar nüfus olarak büyük olsa da, yüzölçümü olarak küçük bir yerleşim alanı. Her zaman insanlar çeşitli ortamlarda bir araya geliyorlar. Bu sebeple eleştiri kültürünün oluşmasını, İnegöl’ün kalkınması ve gelişmesi adına değeli buluyoruz” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca, adli ve siyasi haberlerin İnegöl’ün algısına verdiği pozitif ve negatif sonuçları da değerlendirildi. 
Toplantıya katılan medya mensupları toplantıya sponsor olan Qaburga Restoran sahibi Musap Güleç’e teşekkür etti. Toplantı İnegöl Medya Platformu, birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Editör: Süper Kanal TV