İnegöl, 6 Eylül 2016 Salı günü düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümünü kutlayacak. Kurtuluş şenliklerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları şenliklere davet ederken, tüm ev ve iş yerlerinin de bayraklarla donatması için çağrıda bulundu.
6 Eylül 1922 yılında düşman işgalinden kurtulan İnegöl, kurtuluşun 94’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. İnegöl Belediyesi, 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü için coşkulu bir program hazırlarken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş kurtuluş şenliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aktaş, 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan birlik ve beraberliğin kurtuluş şenlikleriyle taçlandırılacağını dile getirerek tüm ilçe halkını şenliklere davet etti.

15 TEMMUZ’DA YENİ BİR KURTULUŞA İMZA ATILDI
İnegöl Belediyesi olarak her yıl İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşuyla ilgili etkinlikler düzenlediklerini belirten Aktaş, “Bilindiği üzere 06 Eylül İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluş günü. İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve bu kurtuluşta emeği geçen tüm büyüklerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifetiyle İnegöl’ün Kurtuluşu ile alakalı bazı etkinlikler yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl’ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 94’üncü yılını kutladığımız bu günlerde, aslında yeni bir kurtuluşa imza attığımızı da unutmamak lazım. Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor. Özellikle 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’yi bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı millet olarak karşı koyarak tarihe altın harflerle geçecek yeni bir mücadeleye imza attığımızı belirtmek istiyorum. Asker üniforması altına saklanarak Türk milletini yıldırmaya çalışan, milletin topunu tüfeğini millete doğrultan teröristlere karşı bu dik duruşumuz, ülkemizde yeni bir şahlanışa vesile oldu. Bölüp parçalamak için oynanan oyunlar, aziz milletimizi yekvücut haline getirerek Türk milletinin yeni bir kurtuluş destanına imza atmasını sağladı. ” dedi.

KURTULUŞ ŞENLİKLERİ GÜN BOYU SÜRECEK
6 Eylül 2016 Salı günü İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümünde yapılan kurtuluş şenliklerinin programına ilişkin de bilgi veren Aktaş, “Bu yıl 94’üncüsünü kutlayacağımız etkinliklerimizin programı hazırlandı. Kurtuluş şenliklerimiz sabah saat 10.00’da heykel önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Akabinde, İstiklal Marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi, ardından tüm katılımcılarla birlikte şehitlik ziyaretimiz olacak. Şehitlik ziyareti sonrası Protokol üyeleri ile birlikte askerlik şubemizde Garnizon Komutanımızı ziyaret edeceğiz. Akşam 19.00 ile 19.30 arasında ise İlçe Protokolü, Mehter Takımı ve diğer Katılımcıların iştirakiyle Belediye Önünden heykel önüne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşün akabinde saat 20.00’de heykel önünde Mehter Takımımızın Konseri ve ardından Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ile İnegöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştireceklerdir. Kurtuluş şenliklerimiz Belediyemiz ile İnegöl Manavlar Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı yöresel çadırda protokol üyelerine ve halkımıza yapılacak çeşitli ikramlarla son bulacak” açıklamalarında bulundu.

İNEGÖL’Ü BAYRAKLARLA DONATALIM
Kurtuluş şenliklerine tüm ilçe halkını, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları özellikle davet eden Aktaş, “Düzenlenecek programlara mümkün olduğunca katılım gösterip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını coşkulu bir şekilde kutlayalım. Özellikle zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğimizi koruyarak birbirimize daha fazla kenetlenelim. Ben özellikle halkımızdan istirham ediyorum, Kurtuluş günümüzde şehrimizi bir gelin edasıyla bayraklarla donatalım” çağrısında bulundu.