İnegöl kent konseyi başkanı Haydar Cerrah, kent konseyi sokak hayranlarını koruma Çalışma Grubu üyeleriyle birlikte İnegöl belediyesinin Halhalca köyünde yaptırdığı Hayvan barınağını ziyaret ettiler. Hayvan barınağından sorumlu veternerlerden Musa SUBAŞI barınak hakkında şu bilgileri verdi. "2016 Aralık ayında yapımına başlanan sahipsiz hayvan bakım ve tedavi merkezi 40 dönüm arazi içerisinde toplam 6 bloktan oluşup 1170 m2 kapalı alanıyla Can dostlarımıza hizmet vermektedir. Tesis bünyesinde hayvan hastanesi, kedi hastanesi ve bahçesi, köpek bakım ünitesi ,yavrulu anne bakım ünitesi , at bakımevi ve idari binadan oluşmaktadır.Tesisimiz tüm sokakta kalan ve sağlık ihtiyacı olan hayvanlara hizmet verecek kapasite ve imkana sahiptir.


 köpek bakım ünitemizde topla 50 adet 1+1 şeklinde yerden ısıtmaya sahip localar mevcuttur  Bakımevimizde kısırlaştırma,aşılama çalışmalarının yanı sıra ortopedi ve yumuşak doku operasyonları da yapılmaktadır.Bu da ayrıca barınağımıza değer katmaktadır.Yine sadece İnegöl değil bölgemizdeki Mudanya ,Yenişehir, Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından alınan, özellikle ortopedik travmalı sokak hayvanlarının operasyonları  hastanemizde yapılmaktadır.  Bursa’da yeni barınak yapmak isteyen Kurumlar için İnegöl Belediyesi  örnek bir proje niteliğindedir."

 Öte yandan barınak ile ilgili düşüncelerini açıklayan Kent konseyi başkanı Haydar CERRAH söyle dedi:  " Hayvan barınağının temel atma töreninde biz de vardık. Dogrusu bu kadar muhteşem bir tesis olacağını düşünmemiştim. Bizim ülkemizde maalesef bir çok proje 5-10 yıllık planlamaya göre yapılır. Ama burası 50-100 yıllık bir proje olmuş. Bu mükemmel tesis karşısında Hayretler içinde kaldım doğrusu. Bir çok il ve ilçelerdeki hayvan barınaklarını gezdik ama emin olun ki böyle teferruatlı, hem tıbbi malzemesi çok hem de görsel acıdan mükemmel bir parkı andıran hayvan barınağı görmedim. İnegöl deki hayvanlar gerçekten çok şanslı.  Ben , bu konuya duyarlı kurum ve kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini maddi ve manevi destek olmamız gerektiğine inanıyorum.  Bu Hayvan barınağı projesini başlatan Bursa Büyük Şehir belediye başkanı Sayın Alinur AKTAŞ'a, projeyi bitiren İnegöl Belediye başkanı Sayın Alper TABAN 'a huzurlarınız da çok bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrica hayvan barınağında büyük bir özveri ile çalışan görevlilere de teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Süper Kanal TV