Geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Yemeğinde konuşan inegöl Kaymakamı Şükrü Görücü özellik düğünlerde silah atılmaması ve gecenin bir yarısında tavuk alma eğlencesiyle ilgili bazı uyarılarda bulunmuştu. İşte bu uyarıların ardından inegöl süleymaniye mahallesi muhtarı Halim Yiğit tarafından kendisine ait sosyal medya hesabında paylaştığı yazı ilçe gündeminde geniş yankı buldu.  
  Bu toplantının ardından Süleymaniye mahallesi muhtarı Halim Yiğit dün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşalım ilçe genelinde büyük yankı buldu. Muhtarlı panosuna A4 kağıdına astığı yazıda şu ifadelere yer verdi.   “29 Kasım  2018 tarihinde İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ile yapılan toplantı sonucunda; muhtarlıklarca kesinlikle uygulanması gereken  genelge maddeleri aşağıdaki gibidir;
  1-Düğün ve cemiyetlerde Emniyet Müdürlüğünden izin alınacaktır.
  2- Meskun alanlarda veya düğünlerde silah atılmayacaktır.
  3- Gece 24.00’den sonra Tavuk alma ve benzeri eğlenceler yasaklanmıştır.
  4- Fakir veya engelliler adına dolandırıcılık amaçlı para toplayan kişileri acilen 155’e bildirmeniz önemle rica olunur.
  Yukarıda bildirilen genelgeye uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”.


Kaymakam Şükrü Görücü'nün yaptığı o konuşma sadece süperkanaltv  tarafından böyle kayıt altına alınmıştı. İşte Görücünün  yaptığı o konuşmada silah atma olayından tavuk alma cemiyetiyle ilgili açıklamaları ise şöyle. Geçtiğimiz günlerde İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü Muhtarlar Günü yemeğinde muhtarlara önemli uyarılarda bulunmuştu. Kaymakam Görücü orada yaptığı konuşmada şunları söyledi. Geldiğim zaman olmuştu. O muhtarlarda  aramızda düğünlerde silah atmayın attırmayın. Emniyet ve jandarma size tebligat bulundu. Bulunmayan varsa bir daha hatırlatmakta fayda var. Törenlerde, düğünlerde, asker uğurlamalarda kesinlik ruhsatlı olasa bile silah atmayacaksınız. Düğün sahipleride bunun sorumluğuna katlanıp tebligat yapılmıştır. Birde gecenin saat 03:00'de tavuk almak için  milleti rahatsız etmenin kimsenin hakkı yok bunuda herkes bilmeli. Örf ve adete saygı duyarım ama o örf ve adetinde belirli bir kurallar içerisinde olması  lazım . Çünkü kanunlar, tüzükler ve yönetmenlikler olmadığı yerde örf ve adetler fayda etmez. Ama bir tavuk almak için  gece hasta varsa, gece yaşlı varsa gece çocuk uyuyorsa, gece hamile varsa bunları kimsenin rahatsız etmesinin hakkı yok  bu konuyada dikkat edin diye konuştu.