Marmara Bölgesinde beklenen kar yağışı Bursa ve çeşitli yüksek kesimlerde olduğu gibi İnegöl´de de başladı. Geçtiğimiz yılki çetin geçen kışın ardından bu yıl tedbirlerini alan İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir İnegöl Şantiyesi ekipleri, kış mevsimine hazır hale geldi. İnegöl´ün Ümitalan ve Mezitler bölgesinin yanı sıra İnegöl´e bağlı dağ mahallelerinde kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimi buldu.
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, geçtiğimiz yıla göre bu yıl kış mevsimine daha hazırlıklı olduklarını bildirdi.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Mesudiye Mahallesinde bulunan Fen İşleri şantiyesinde kış mevsimi hazırlıkları ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ile belediye personelinin hazır bulunduğu toplantı da konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak kış mevsiminde rutin olarak yürüttüğümüz karla mücadele çalışmaları öncesi bütün hazırlıklarımızı yaptık. Çalışmalarımız Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecektir. Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün araç, iş makinası ve işçi personel ile bu çalışmalar yapılacaktır. Toplam 36 adet iş makinesi ve tüm işçilerimiz ile 116 adet mahallemizde karla mücadelemiz aralıksız sürecektir.  Şehir içinde olumsuz bir durum ile karşılaşılınca acil müdahale de bulunmak için her vardiyada  25  kişi olacak şekilde personelimizle karla mücadeleye hazır olacağız. Ayrıca doğu ve batı şantiyelerimiz de dahil oldukları kırsal mahallelere acil mücadele de bulunmak için 10 ar kişilik ekipler ile halı hazırda bekleyeceklerdir. Ekiplerimiz; ilçemizin huzuru ve her hangi bir olumsuzluk olmaması için canla başla çalışacaktır. Bu kapsamda çalışmalarımızın etkili ve verimli olması için şantiyemiz hangarında 600 ton kaya tuzu ve 500 ton kumumuz hali hazırda bulunmaktadır.  Ekiplerimiz gece ve gündüz olarak organize edilmiş olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için büyükşehir belediyemiz ile birlikte iş birliği içinde karla mücadele etkili bir şekilde yapılacaktır. Özellikle dağ mahallelerinde yol kapanmalarına karşı elimizden gelen desteği ve çözümü üreteceğiz. Çalışmalarımız yürütülürken yoğun ve aralıksız yağan kar verimli çalışma yapmamızı da olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızdan anlayış ve sabır bekliyoruz. Ancak her türlü olumsuz şartlara hazırlıklı olduğumuzu bu konuda gerekli mücadeleyi en üst düzeyde vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Hiç bir hemşerimiz mağdur edilmemeye gayret gösterilecektir. İlçemiz büyük bir şehir. Bundan dolayı her yere aynı anda ulaşmamız mümkün olamayabiliyor. Vatandaşlarımız; sorunlu yerlere eninde-sonunda ulaşacağımızı bilsinler. O anda karla kaplı o alanda çalışma yok ise; ekiplerimiz muhakkak başka ve önemli bir bölgede çalışma yürütüyor demektir. Amacımız; vatandaşlarımızı için rahat bir yürüme imkanı sunmak ve cadde-sokaklardaki trafik akışının sorunsuz işlemesini sağlamaktır.

Vatandaşımız; huzuru ve rahatı için çalışan belediyelerine her zaman Alo 153 numarasından ihbarda bulunabilirler.” Dedi.

KARLA MÜCADELE ARAÇLARI

16 Adet Kamyon, 7 Adet Kazıcı Yükleyici, 3 adet Yükleyici, 3 adet Greyder, 2 adet Tuzlama aracı, 5 adet ekip aracı ile hizmet vereceklerini aktaran Kansu, “Yoğun çalışma ve mücadelemize rağmen; yayaların ve araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımızın son derece dikkatli olmalarını rica ediyor, saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİDE HAZIR

İnegöl merkez ve yakın mahallelerde kar kürüme çalışmalarını sürdürecek olan İnegöl Belediyesi´ne, Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri de uzak dağ mahallelerindeki yollarda görevli olacaklar. İşbirliği içerisinde İnegöl ile İnegöl´e bağlı mahalleler arasında ulaşımın kesintisiz sağlanması sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi Şefi Nadir Alp ise, 3 greyder, 3 kepçe ve 1 adet önden bıçaklı kepçe ile hizmet vereceklerini bildirdi.