İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından organize edilen, Gürcü kültürünü yaşatma ve dayanışma etkinliği Mesruriye (Eski Bahçekaya) Köyünde geniş bir katılımla düzenlendi. Geceye İnegöl Kaymakamaı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,   Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nedim Bayram, İnegöl Belediyesi Meclis üyesi Fatih Aydoğan, Kafkasspor kulüp başkanı Yücel Doğru, Siyasi parti temsilcileri, Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları, İşadamları ve vatandaşlar katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin AFRİN Operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için eğlence programı iptal edilip, Mehmetçiğe destek için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Düzenlenen gece ile alakalı İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği başkanı Nedim Sevim, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Kaymakamı Ali Akça açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı Nedim Sevim yaptığı konuşmada şunları söyledi. Değerli kaymakamız ve değerli belediye başkanımız, Kıymetli misafirler, saygıdeğer büyüklerimiz, yaklaşık 10 gün önce başlatmış bulunduğumuz etkinliğimize hoşgeldiniz. Bugün 16:15 itibariyle Türkiye Cumhuriyetimiz Afrin operasyonu başlatmış oldu. Türkiyemizin bir savaşa girdiğini hepimiz izliyoruz. Yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızda bugün yaptığımız toplantı neticesinde, bu akşamki etkinliğimizi Askerlerimize Afrindeki mücadeleleri nedeniyle, bedenimiz burda ruhlarımız onların yanında olduğunu hissettirmek için gecemizi Fetih suresi ve dualar okuyarak geçirmeye karar verdik. Askerlerimizin bu zorlu sürecinde daha iyi mücadele etmesi  ve hiçbir kayıp vermememsi için burada hep beraber dualar edeceğiz, Kafkas folklor derneği olarak Ülkemizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Bu önemli gecede programımızı değiştirdik. Biz 140 yıl önce bu topraklar atalarımız tarafından emanet edildi. Bizlere emanet edilen bu topraklara, ogun bugündür ihanet etmedik. Vatanına, toprağına sahip çıkan camiamdan gurur duyuyorum. Bundan dolayıda, bundan sonraki süreçtede, kanımızın son damlasına kadar bu ülke için, bu vatan için, bu bayrak için var olduğumuzu bu güne kadar olduğu gibi, bu gecede göstermiş olduk. 

Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı konuşmada ,Çok değerli kaymakamımı, çok değerli kafkas folklor derneği başkanımızı, çok değerli muhtarlarımızı, inegöllü hemşehrilerimi, çok değerli yöneticilerimizi, işadamalrımızı, sevgili gençlerimizi, herkesi öncelikle hürmetle, saygıyla selamlıyorum. Hoşgeldiniz, şerefler verdiniz. Tabi bu buluşmaların geçmiştede olduğunu biliyorum, geleneksel halde olduğunu çok iyi biliyorum ve faydalı olduğunuda düşünüyorum, birlik ve beraberliğin temsili anlamında, güçlendirilmesi anlamında, gerçekten hiç ihtiyacımızın olmadığı kadar bir durum olduğunu ifade ediyorum. Çünkü neden; Zaten yeterince fitne fesat sokmaya çalışan bir dünya insan var. Ama, bizim ihtiyacımız olan, bence bir ve beraber olabilmek. Çok değerli başkanımız Nedim Sevim az önce açıkladı, hassasiyetten dolayı, ülkemizin Afrine bir operasyon girişiminde bulunması dolayısıyla burada eğlence kısmını kaldırdık, İnşallah birazdan duada edicez. Çokta olumlu karşılıyorum, çok yerinde karşılıyorum, tebrik ve taktir ediyorum almış oldukları kararı. Yeri gelicek eğlenicez, hep birlikye oynayacağız, yeri gelicek belki hüzünleneceğiz, ama olması gerektiği gibi tadında, kıvamında, hareket etmek durumunda olduğumuzu zaten sizler kararını almışsınız.

Son olarak Konuşan Kaymakam Ali Akça, Değerli dostlar vatan bizler için namustur. Vatan bizler için şereftir. Ve ben Kafkas camiasını, Gürcü camiasını tebrik ediyorum. Bu akşamki düzenlemiş olduğunuz güzel programda işin eğlence kısmını bir tarafa bırakarak vatana duyduğunuz saygı, vatana duyduğunuz sevgi, vatana duyduğunuz muhabbeti ön plana çıkarttığınız için. Hepinizi tebrik ediyorum. Ve değerli belediye başkanını, Kafkas folklor derneğinin değerli başkanını, muhtarlarımızı, siz değerli gürcü kardeşlerimi en değerli muhabbetlerimle selamlıyorum. Ve değerli arkadaşlarım, inşallah Ordumuz Afrinden Muzaffer olarak geri döndüğünde o akşam ara verdiğiniz eğlence programını çok daha geniş katılımla,  siz Kafkas kültürünün o güzel figürlerini, o güzel oyunlarınızın sergilendiği daha geniş bir programda kutlamak dileğiyle, geceniz mübarek olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

 

Editör: Süper Kanal TV