Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak görevlendirildiği Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde değişim ve dönüşüm sadece alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla sınırlı kalmıyor. İlçede sosyal ve kültür faaliyetler anlamında da önemli çalışmalara imza atılıyor.
İNEGÖL VE BURSA HEYETİ FESTİVAL İÇİN DOĞUBAYAZIT’TA
Doğubayazıt, bu yıl tarihinde ilk kez bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Düzenlenecek Ahmedi Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali ilçe halkında büyük heyecan oluştururken, festival için de İnegöl ve Bursa’dan kalabalık bir heyet bölgeye gitti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl ve Bursa basının temsilcileri ile İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibinden oluşan heyet, 4-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek festival için 3 Ağustos Perşembe günü Doğubayazıt’a gitti.

HALK DANSLARI EKİBİ ŞEHİR MERKEZİNDE GÖSTERİ YAPTI
Alinur Aktaş Başkanlığındaki heyeti Doğubayazıt’ta Kaymakam Ulaş Akhan karşıladı. İlk gün yapılan kısa şehir turunda heyet, bölge hakkında bilgi edinmek için vatandaşlar ve esnaflarla sohbet etme fırsatı da bulurken, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da şehir merkezinde bir gösteri yaptı. Tarihinin ilk festivaline şahit olan Doğubayazıt’ta ilçe halkı, yapılan bu gösteriyi büyük bir beğeni ile izledi. Alkışlar eşliğinde gösterilerini sunan halk dansları ekiplerinin performansı da festival öncesi büyük heyecan uyandırdı.
FESTİVALE 2 BAKAN KATILACAK
Festival kapsamında bu akşam gerçekleştirilecek halk dansları gösterilerine ve eğlencelere Ankara ve Bursa’dan da üst düzey katılımların olacağı ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ile Müfit Aydın’ın festivale katılmak üzere Doğubayazıt’ta olacak.
Editör: Süper Kanal TV