Kurban pazarlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Büyükbaş hayvanlar 8 ile 20 bin lira arasında, küçükbaş hayvanlar ise Bin 350 TL ile İki bin TL arasında satılıyor. Hayvan pazarında bir çok hayvan satıcısı kurbanlarını satarak bitti yazılarını astılar.

Salı günü idrak edeceğimiz kurban bayramına bir kaç gün kala inegöl'de hayvan pazarında hareketlilik hat safaya çıktı. Vatandaşalar hayvan pazarına gelerek kurbanlıklara bakıyolar. Hayvan pazarına farklı şehirlerde kurbanlık getiren bir sayıda satıcı kurbanlıkları satarak bitti yazılarını astılar. Ağrı'dan Kurbanlık tosun getiren satıcılardan Sürmeli Muhsin bayrama iki gün kala hayvanlarının tamamını sattığını belirterek, şükürler olsun getirdiğimiz kurbanlıklar bittirdik artık darısı diğer satıcı kardeşlerimizin başına inşallah onlarda en kısa sürede mallarını satarlar diye konuştu. Bir diğer satıcı ise Mehmet Örce ise Erzurum'dan yaklaşık 26 büyükbaş hayvan getirdiği ve tamamını satmanın mutluğunu yaşadığını söyledi.

HAYVAN PAZARLARINDA YASAK ÇİFTLİKLERDE SERBERST

Bakanlık tarafından bu yıl düve kesimi yasaklanmasından dolayı hayvan pazarlarında düve girişlerine izin verilmedi. Pazarlarda büyükbaş hayvanlar sadece tosun. Muştan gelen hayvan satıcılarından  Maşallah Özkan ise buna tepki gösterdi.  Özkan tarım bakanlığı dişi havyan kesimini yasakladı. Yasaksa her yerde yasak olması lazım pazalarda yasak ama çiftliklerde adamlar satıyor böyle adalet olmaz dedi.

KÜÇÜK BAŞ HAYVANLAR CEP YAKIYOR

Hayvanpazarına getirilen küçükbaş hayvanların fiyatları ise cep akıyor. Bin 350 TL'den başlayan koç ve koyun fiyayları İki  Bin TL'ye kadar çıkıyor. 
 

Editör: Süper Kanal TV