21 Ağustosda idrak edeceğimiz kurban bayramına sayılı günler kala inegöl hayvan pazarında hareketlilikte yavaş yavaş artarak devam ediyor. Türkiye'nin farklı noktalarında getirilen kurbanlıklar birer birer satılıyor. Düve kesiminin yasak olmasından dolayı hayvan pazarlarında tosun satışı yapılıyor.

Erzurumdan getirilen 1 ton 200 kilo ağırlığındaki Şahin ve kartal isimli tosunlar pazarın en büyük hayvanları. Her iki tosunda neredeyse araba fiyatındanda. 1 ton 200 kilo ağırlığındaki tosunların fiyatları 21 bin TL. Hayvan sahibi Orhan Özgan  Ezurum ispir ilçesinde 25 hayvan getirdiğini belirterek şuanda elimizde 9 tosunumuz kaldı.

En dikkat çeken iki tosunumuz var 1 ton 200 kilo ağırlığında Şahin ve kartal isimleri fiyatları ise 21 bin TL. Hayvan pazarının en büyük havyanı geçtiğimiz günlerde 18 bin TL satıldı. Pazarın en büyük kurbanlığı bizim elimizde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor inşallah bunları da en kısa sürede satıp memleketimize geri döneceğiz.

Öte yandan inegöl hayvan pazarında bir çok kurbanlığın satıldığı çadırlarda hemen hemen bir çok satıcının elinde sayılı kurbanlar kaldığı öğrenildi.

Editör: Süper Kanal TV