İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, MODEF Fuarcılık,  İnegöl OSB Yönetimleri işbirliğinde alınan Olay Yeri İnceleme aracı ve İnegöl Güvenlik Hizmetleri Derneği tarafından temin edilen 2 adet Fiat Doblo marka polis aracıyla 4 adet elektrikli bisiklet İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. 
Saat 13.30’da İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde düzenlenen teslim törenine İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ile yönetim kurulu üyeleri, MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Adem Emre ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdiler.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Tören esnasında konuşan İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün görevini daha etkin ve verimli şekilde yerine getirebilmesi için eksiğimiz, noksanımız olan ve personelimizin görevini layığı ile yerine getirmesinde araçlarımız sürekli kullanıldığı için arızalar meydana gelmekte. Özellikle 2010 yılından beri olay yeri inceleme aracımız zarar görmüştü. Bunun üzerine kurum ve kuruluşlarımız ciddi bir şekilde bu konunun üzerine eğilerek bir araya gelmek sureti ile bize olay yeri inceleme arabası aldılar. Bu konuda bizlere olağanüstü destek verdiler. Beraberinde derneğimiz vasıtasıyla 2 tane Fiat araç ile mahallelere girerek evrakların yerinde infaz edilmesinde 4 tane de elektrikli bisiklet ile bizlere destek oldular. İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenini temin ve tesis etmek maksadıyla 24 saat kesintisiz olarak arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz. Bu konuyla alakalı kurum, kuruluş ve vatandaşlarımız da bizlere destek veriyor. Bize destek vererek özellikle olay yeri inceleme aracımızın ikamesinde katkı sağlayan başta İTSO’ya ve diğer katılımcı kuruluş yöneticilerine teşekkür ediyorum. Derneğimiz Başkanı Adem Emre’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Her eksik ve noksanımızda yanımızda bulunarak bunların giderilmesi yönünde ve diğer kurum-kuruluşlarla bunların istişare edilmesi yönünde sürekli bizimle beraber. Meclis Başkanımız Sadık bey aynı zamanda dernek yönetimindedir. Kendileri de bizlere her konuda destek veriyorlar. Olay yeri arabamız, olayların olmasından sonra delillerin toparlanması ve delilden suçluya gidilerek modern anlamda çağdaş polisliğin ilkelerine göre hareket edilmesi konusunda bizim için önemliydi. Bu biz ve İnegöl adına çok gerekliydi. Bu eksikliğin giderilmesinde destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EKSİKLERİN TAMAMLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ise, “Bugün İlçe Emniyet Müdürlüğümüzdeyiz. İnegöl hızla sanayileşen, büyüyen, göç alan ve nüfusu hızla büyüyen bir yerleşim yeri. Bu hızla büyümenin getirdiği güvenlik sorunları oluşuyor. Bunların halledilmesi yolunda yapılan çalışmalar var. Bir yörede, yerleşim yerinde en önemli mesele güven ve huzurdur. Güven ve huzurun sağlanmasında emniyetimiz 24 saat var güçleriyle çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ve tebrik ediyorum. Bu görevin yapılmasında modern araç ve gereçlere ihtiyaç var. İnegöllü sanayicileri, işadamları, iş dünyası olarak bunların giderilmesi ve ortadan kaldırılması konusunda geçmişte olduğu gibi bugün de emniyetimizin yanındayız. Güvenliğin ve huzurun sağlanması adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir kampanya ile MODEF, Yenice OSB, İTSO, İnegöl OSB’nin iştiraki ile bir olay yeri inceleme aracı aldık. Daha sonra emniyet bünyesinde görev yapan Hacı Sadık arkadaşımız ve Adem Emre arkadaşımızın bulunduğu Emniyet Hizmet Derneği 2 araç ve elektrikli bisikletler aldı. Alınan araç ve gereçler tam manasıyla emniyetimizin eksiğini tamamlayacak araçlar değil ama bundan sonra araç ve gerecinin tamamlanması konusunda gerek devletimiz gerekse iş dünyasının hazır olduğunu ifade ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİKTELİĞİN GÜCÜ
Son olarak konuşan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İTSO, MODEF, Yenice Islah OSB, İnegöl OSB’nin iştirakleri ile emniyetimize olay yeri inceleme aracı tahsis edildi. Bu, birlikteliğin ortaya çıkardığı bir güçtür. Emniyetimiz bizim hem güvenliğimizi hem de ondan sonraki hayati ihtiyaçlarımızı engellemek, kötü şeylerin başımıza gelmesini önlemek adına çaba sarf ediyorlar. Bizlerin de hem kurumlar hem de vatandaş olarak emniyetimize sahip çıkmamız gerekiyor. Desteklerden birisi de budur. Katkı koyan tüm kuruluşlara teşekkür ediyor, Emniyetimize bundan sonraki hizmetlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eksik ve aksakların giderilmesi için temin edilen vasıtalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.
Editör: Süper Kanal TV