Okulun bahçesinde düzenlenen programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Berberler Odası Erhan Güven ile öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü İlknur Ergin,
 “Geçen sene olduğu gibi bu yıl da bizi mutlu ve heyecanlı bir yıl bekliyor. Bakışları duruşları olabildiğince temiz yürekleriyle ve zihinleriyle kondular yüreklerimize. Biz şimdiden çok sevdik öğrencilerimizle birbirimizi. Çok çabuk alıştık birbirimize. Önümüzde zor ve bir o kadar da keyifli bir yol var.”

BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ
“Her gün öğreniyor, öğrendikçe kendimizi keşfediyoruz. Bilginin ve öğrenmenin sınırsızlığı karşısında hayata yetebilme, ben olabilme yolunda ilerliyoruz. Güzel anılarla dolu bir yıl geçireceğiz hep birlikte inşallah. Şimdiden emeği geçecek tüm öğretmenlerime sonsuz teşekkür ederim” dedi.
ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR
Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Kaymakam Ali Akça ise “Hepimiz biliyoruz ki, toplumun en önemli unsuru insandır. İnsan unsurunun içinde de en değerli kesin çocuklardır. Çocuklar geleceğimiz ve hayatımızdır. Hayat sürekli bir değişim ve dönüşüm içindedir. Biz yarınlarımız olan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız. Bunun için tek bir araç var oda eğitim.”
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
“Okul öncesi eğitim ile ne kadar erken tanıştırırsak o çocuklar yarının Türkiye’sini şekillendirmede o kadar donanımlı olurlar. Eğitim işi çok önemli bir iştir. Sadece kamuya bırakılmayacak kadarda değerlidir. Kamu yani devlet eğitimle ilgili çok önemli yatırımlar yapıyor. Ama bununla ilgili STK ve özel kurumlarında yapması gerekenler vardır. Özel eğitim kurumlarının artması rekabeti de beraberinde getirir. Rekabette başarıyı artırır.”
GÜZEL BİR GELECEK SUNACAK
“İnşallah güzel bir gelecek sunar bu kurum. Yine buraya öğrencilerine gönderen veliler açısından çocukların donanımlı yetişmesi velilere göz aydınlığı olur. Çocuklarımız bu okulda millilik ve yerlilik kavramını küçük yaşta umarım öğrenirler. Hem bu topraklara hem bu toprakların insanlarına sevdalı bir şekilde yetişirler” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi.