İnegöl Belediyesi merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalarına her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalışmaya ve üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi son olarak Turgutalpköy Mahallesine işlevsellik kazandıracak bir meydan ve çocuk oyun alanı projesini hayata geçiriyor.

“BÖYLE GÜZEL BİR ÇALIŞMAYI TURGUTALPKÖY’E KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Turgutalpköy mahallesinin çehresini değiştirecek meydan ve çocuk oyun alanı düzenleme çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yerinde inceledi. Turgutalpköy Mahallesi Muhtarı Ali Zengin de eşlik ettiği incelemeler sırasında açılama yapan Yiğit, “Bugün çok değerli Turgutalpköy Muhtarımız ve belediyemizin park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri ile birlikte Turgutalpköy mahallemizde oluşturduğumuz meydan ve çocuk oyun alanı düzenleme çalışmasını yerinde inceliyoruz. Turgutalpköy mahallemiz bildiğiniz üzere düz alanı az olan, sıkışık vaziyette ve meydanı olmayan bir mahallemiz. Belediye olarak bu güzel mahallemize hem bir meydan hem de bir çocuk oyun alanı çalışması yapmak istedik. Çok şükür böyle güzel bir çalışmayı Turgutalpköy mahallemize kazandırdığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ
İnegöl Belediyesi olarak merkez ya da kırsal ayrım yapmadan 116 mahallemize hizmet götürmeye devam ediyoruz diyen Yiğit, “Bildiğiniz üzere Büyükşehir Yasasının ardından hizmet alanımız içerisine giren kırsal mahallelerimize hizmet götürme gayretindeyiz. Bu kapsamda öncelikle acil ihtiyaçlar olmak üzere yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, futbol sahaları, köy meydanları, camii bahçe düzenlemeleri gibi pek çok projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Bugünde Turgutalpköy mahallemizde yapımı gerçekleştirilen meydan ve çocuk oyun alanını yerinde görmek üzere buradayız diyen Yiğit, “Birkaç gün içerisinde nasipse bu çalışmamızı bitireceğiz. Ve bu güzel projeyi Turgutalpköy sakinlerine ve çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu düzenleme çalışması ile bu alan hem bir köy meydanı, hem bir otopark hem de çocuklarımıza oyun alanı olarak hizmet verecek” diye konuştu.
Yiğit son olarak, “Bu güzel çalışmanın hem Turgutalpköy mahallesi sakinlerine ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

MUHTARDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Turgutalpköy Mahallesi Muhtarı Ali Zengin de, “İnegöl Belediyesine mahallemize kazandırdığı böylesi güzel bir çalışmadan dolayı, mahalle sakinlerim adına başta Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere tüm belediye yetkililerine şükranlarımı sunmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

MEYDAN VE ÇOCUK OYUN ALANI PROJESİNİN İÇERİĞİ
İnegöl Belediyesi tarafından Turgutalpköy Mahallesine 430 metrekare alan üzerinde planlanarak ve projelendirilerek kazandırılan meydan ve çocuk oyun alanında 315 metrekarelik sert zemin, 110 metrekarelik çocuk oyun alanı ve 5 adet ağaçlık alan bulunmakta. Projedeki ağaçlık alanlara (bordürle çevrili) görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar olacak. Bitkilendirme çalışmasında ise; çınar ve ıhlamur bitkilerine yer verildi. Meydan (sert zemin) için kırmızı ve gri renkli beton dikdörtgen formlu parke taş uygulanacak. Alan şevli (eğilimli) bir yapıya sahip olduğundan alanın yan kısımlarına perde duvar uygulaması da yapıldı. Bu kentsel düzenleme çalışmasının İnegöl Belediyesine maliyeti ise yaklaşık olarak 90 bin TL’dir.