İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, bir hayırsever tarafından hastaneye bağışlanan akülü engelli aracını Dünya Engelliler gününde ihtiyaç sahibi olan engelli bir gence hediye etti. Sosyal ve kültürel etkinlikleri ile Bursa´da önemli bir yere sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi bir engellinin yüzünü güldürdü.

Avustralya´da yaşayan Mesut Kıratlıoğlu, geçtiğimiz günler de akülü engelli aracı alarak İnegöl Devlet Hastanesi´ne hediye etti. İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi ise akülü aracın, bir engelliye bağışlanması için İZED´den destek aldı. Engelli aracına ihtiyacı olan 15 yaşındaki Yusuf Can Polat´a, dün hastane yönetimi ve İzed yönetimi tarafından akülü aracı teslim edildi. Akülü engelli aracına oturup gezen 15 yaşındaki Yusuf Can Polat´ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

ALLAH ONLARIN YAŞANTILARINI KOLAYLAŞTIRSIN

Teslim öncesi bir konuşma yapan İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen, “3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir takım etkinlikler düzenledik. Engelli personellerimizi ziyaret ettik. Aynı zamanda hastanemizde çalışan bir personelimizin aracılığıyla Avustralya´dan bize akülü engelli aracı bağışlandı. Bizde hastane olarak bağışlamayı düşündük. İZED başkanımızla görüştük. İZED araştırması sonucunda engelli olan kardeşimiz Yusuf Can kardeşimize hediye etmek istedik. Amacına ulaşan bu hizmet için destek verenlere teşekkür ediyoruz. Bir kişinin hayatını kolaylaştırdığımız için çok mutluyuz. Devlet Hastanesi olarak bu tür organizasyonlardan dolayı çok mutluyuz. Tüm engellilerimizin bu özel günlerini kutluyoruz. Allah onların yaşantılarını kolaylaştırsın. Biz onların engellerine bir engel daha olmayalım.” Dedi.

YILDA BİR GÜN DEĞİL 365 GÜN HİZMET VERMEMİZ LAZIM

İZED Başkanı Halil Peynirci ise, “Dün engelliler günü nedeniyle bu hafta kapsamında önemli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler içerisinde bana göre en güzeli, en değerlisi devlet hastanemizin yönetiminin yapmış olduğu bağıştır. Her insan bir engelli adayıdır. Yusuf kardeşimiz engelliler okulunda eğitim görüyor. Başhekimimiz bir kardeşimizi sevindirelim deyince, bizde yönetim olarak engelli kardeşlerimiz arasında ihtiyaç sahibini bulduk. İnegöl Devlet Hastanesi, hastane personelinin hizmeti bizleri mutlu ediyor. Engellilerimiz ve yaşlılarımızla yaptığımız istişareler de hastanemiz adına kimse olumsuz bir şikayette bulunmadı, aksine çok teşekkür ettiler. Bu çocuklarımıza yılda bir gün değil 365 gün hizmet vermemiz lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Süper Kanal TV