İnegöl İHH tarafından düzenlenen Suriye’ye yardım kampanyası sonucunda Bursa İHH’dan gelen 6 TIR ve İnegöllü hayırseverler ile dernekler tarafından hazırlanan 3 tır olmak üzere toplamda 9 yardım tırı düzenlenen tören ile uğurlandı.

Dün İkindi namazına müteakip Fatih Camii önünde düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram, İHH İNİYAK Başkanı Sinan Döngel, STK temsilcileri, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İSİMSİZ KAHRAMANLAR
Program esnasında bir konuşma yapan İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram, “Bugün yine her ay yapmaya çalıştığımız bir faaliyeti icra ediyoruz. Bu ay biraz gecikti. Şuanda burada 9 tır var. Bu 9 tırın oluşmasına katkı koyan gerek Bursa’daki ilçelerle birlikte İnegöllü kardeşlerimiz var. Burada örülmüş hırka, mont gibi giyim eşyaları var. İnegöllü bacılarımız dikmişler. Kendileri görüntüye çıkmak istemediler, hayrımız bu şekilde kalsın dediler. Onlar adına arkadaşımız bize takdim edecek, böyle bir hayrın yapıldığı bilinsin. Yine 40 çift mont var. Tekstilci kardeşimizin biri de isminin söylenmesini istemedi ve 40 çift montu kardeşlerimize göndermek istedi. Böyle isimlerinin söylenmesini istemeyen çok sayıda yardım yapılıyor. İnegöl’de sadece bir ağabeyimiz 50 tane yetime bakıyor. Israrla adının gizlenmesini istiyor. 40 ve 23 yetime bakan ağabeylerimiz var. Şuanda gördüğünüz tırlardan birini işadamı kardeşimiz finanse etmiş durumda. Altın Nesil Okulları bir çalışma yaptılar. Tırımızın birini onlar doldurdular. Çocuklar evlerinden getirebildikleri kadar un getirerek bu hayra katkıda bulundular. Yine bugüne kadar hiçbir zaman bizi geri çevirmeyen bir kuruluşumuz daha var. İnegöl Belediyesi… Bu tip faaliyetler için ne zaman gittiysek hep bizleri cömert bir şekilde karşıladılar. Bugün kalkan tırların içerisinde kendilerinin de emekleri var, teşekkür ediyorum” dedi. 

20 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KATLEDİLDİ
Suriye Savaşı’nın 5. Yılını bitirdiğini belirten Bayram, “300 bini gecik insan hayatını kaybetti. Bunun 20 bin kadarının çocuk olduğu tahmin ediliyor. Bu tırlar sınıra gidecekler. Orada kamplar var. Bizim yardımlarımızın çoğunluğu sınır dışındaki kardeşlerimize gidiyor. İnşallah bu yardımlar da şuanda haberlere çokça konu olan, katliam ile karşı karşıya olan Türkmen kardeşlerimize, sınırdaki kardeşlerimize ulaştırılacak. Bu programın yapılmasında en büyük vesile olan kardeşlerimizden bir tanesi Erzurum İspir Irmak Köyü Derneği üyeleridir. Bu tırlar yola çıkarken ilk başta Sinan kardeşimizin teşviki ile çıkmış oldu. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

ÖRNEK OLMAK İSTEDİK
İnegöl Erzurum İspir Irmak Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı ve İHH İNİYAK Başkanı Sinan Döngel ise, “Biz 1 ay önceden Suriye’ye bir gezi düzenlemiştik. Oradayken neler yapılabilir diye düşündük ve geri döndüğümüzde en azından yemeklerini yesinler, aç kalmasınlar diye un kampanyası düzenlemek istedik. Üyelerimizle paylaştıktan sonra neden olmasın dedik ve projeyi geliştirdik. Tırımızı doldurduk. 1 tır gönderiyoruz. Bunu yaparken sadece Irmak Köyü Derneği olarak yapmak istemedik. İnegöl’de bir sürü STK var. Bunlara da örnek olsun diye gönderdik. Irmak Köyü Derneği küçük bir dernek. O 1 tır gönderebiliyorsa diğer dernekler daha fazlasını gönderebilir. Buna vesile olabilmek için bu adımı attık” diye konuştu.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bugün hayırlı bir işin startını veriyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Arkadaşlarımızın bizden de bir ricaları oldu. Ekmek ile alakalı ciddi sıkıntı olduğunu söylediler. Artık insanlar zayıflamak için yememeye çalışırken orada ekmek bulunmaz bir nimet. Temini çok zor. 1 tır ile kampanyaya katılım gösterdik. Bu şehir ve Müslüman coğrafyası ile alakalı projeler varsa bu şehir bereketli bir memleket, çok rahat hayata geçirebiliriz. Sudan’daki o fakir köylere gidip gözümle görünce neyin ne olduğunu çok daha iyi öğrendim. Su kuyularının ne kadar büyük bir nimet olduğunu bizzat gözümle gördüm. Biz suları seçerek içerken, onlar orada bir damla suya muhtaçlar. Suriye şuan çok kötü durumda. İnsanlar açlıkla karşı karşıya. İnegöl’de ekmek bulamayan kim var? Bu dengeler önemli şekilde sağlanıyor ama dışarıda ciddi sıkıntılar var. Suriye bizim için çok önemli. Birileri; siz Suriye’nin iç meselelerine niye bu kadar çok karışıyorsunuz diyorlar. Komşunuzun evi yanarsa su tutarsınız. Suriye’ye sahip çıkmalıyız. İHH çok hayırlı hizmetlere aracılık ediyor. İnşallah bunlarla birçok insanın karnı doyacak. Başka dernek ve STK’larımızın da buna destek ve katkı vermesi lazım. Bir gün aynı duruma düşmemek için… Ecdadımız vakti zamanında Pakistan’a asker göndermiş, Kore’ye asker göndermiş. Allah bu birlik ve beraberliği artırsın. İnşallah toplum olarak bu manada problemlerimiz olmaz. Bu işten kendimize bir ders çıkararak Müslüman kardeşlerimize sahip çıkalım” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in dualarının akabinde yardım tırları Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.
Editör: Süper Kanal TV