Halep halkına yardım için Diyanet Vakfı ve İnegöl Müftlüğü’nün organizasyonuyla 2 TIR yardım toplandı. Toplanan yardımlar dualar eşliğinde uğurlandı

Uğurlama törenine İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş,Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl müftüsü Kazım Güzel,İnegöl şoförler odası başkanı Bahattin Korkmaz, Taşıyıcılar kooperatifi başkanı Yusuf Ziya Özbek, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Müftüsü Kazım Güzel,toplanan yardımlarla ilgili olarak bilgiler verdi. Güzel, "Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanetimizin iş birliğinde, Türkiye genelinde Halep'teki kardeşlerimize Ensar olma adına faaliyete geçildi. Şu ana kadar Bursa Müftülüğümüz olarak ve ilçeleri ile beraber 1.5 milyon TL toplandı. Yaklaşık 40 TIR'da bugün Bursa ve ilçe müftülüklerinden yola çıkacak. Allah Ümmet-i Muhammed olma bilincini bu vesile ile Müslümanlara yerleştirirken, Ensar ve Muhacir ruhunu da hem hayatında hem de gönlünde yeşertiyor. Elbette ki müminlerin sadece kardeş olduğu ve bir vücudun organları gibi birbirlerinin derdine ortak olacağını ifade eden Peygamber uyarıları ve tavsiyeleri, her Müslüman'ın gerek kulağına küpe gerek gönlünde  inanç olarak yaşam tarzına dönüşmektedir. Bugün inşallah Allah bu necip millete hem Ensar olmanın hem de mutluluğunun yaşatıyor hem de dünya onurunu lütfediyor. Ben canla başla çalışan tüm meslektaşlarıma, her türlü fedakarlığı tarih boyunca olduğu gibi bu günlerde de yapan hayırsever kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Eminim çevremizde söylüyorlardır, "Türkiye'de onca yardıma muhtaç insan var. Buradakiler dururken neden oralara yardım yapıyoruz. Niye sdaece Türkiye sahip çıkıyor da diğer Arap ülkeleri sahip çıkmıyor" diye... Az önce hocam Ümmet olma bilincinden bahsetti. Valla kimin ne yaptığı bizim için önemli değil. Biz ülke olarka ne yapıyoruz bunu düşünmek lazım. Ben 12.5 yıldır Belediye Başkanı olan bir kardeşiniz olarak bir sürü eve girip çıkıyorum. Türkiye'de bu kadar fakir falan yok, gönlünüz müsterih olsun. İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşması, İnegöl Belediyesi Umuteli Yardım Merkezi 7/24 çalışıyor. Yakacak yardımından, kırtasiye yardımına kadar... Her şeyin dört dörtlük olduğunu söylemiyorum ama biz onlarla kıyaslanmayacak kadar rahat durumdayız. Hep çevrede konuşuluyor, ne işimiz var Suriye'de bizim, onlar kaçtılar geldiler Türkiye'ye... Şu anda olmak ya da olmamak mücadelesi veriliyor. Türkiye'nin  dört bir taraftan nasıl sıkıştırıldığını, dönem dönem yapılan hain patlamalarla, işte suikastlar ile bu ülkenin nereye götürülmek istendiğini sanırım millet çok iyi biliyor. 20-30 Sene önceki Türkiye yok. Bakıyorum bu organizasyonda da caminin din görevlisinden cemaatine kadar, taşım işini hem Şoförler Odamız hem de Kamyoncular Kooperatifimiz organize etti. Herkesin burada ucundan tuttuğu bir konu var. Bu bizim birliğimiz ve kardeşliğimizin göstergesi. Bu birliği bozmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar ve bundan güçlenerek devam edeceğiz. Ben Müftülük personelimize çok teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin" dedi.


İlçe Kaymakamı Ali Akça, "İşin özü şu; bu dünya da birileri arzu ediyor ki bütün zenginlikler kendilerinin olsun. Bütün kudret kendilerinin olsun. Oysa bizde biliyoruz ki bütün zenginliklerin kaynağı Allah'tır. Otoritenin kaynağı da Allah'tır. Allah bizden önemli bir şey istiyor. Birileri bütün kudretin kendilerine geçmesini isterken, Allah da biden istiyor ki mazlumun yanında yer alın. Ve inanın bu asil millet tarih boyunca mazlumun yanında yer almayı kendine şiar edinmiştir. Vazife edinmiştir. Ve yine inanın ki başımıza ne getirmeye çalışıyorlarsa, bu asil milletin mazlumun yanında yer aldığı için getirmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da yaşadığımız rezalette bundan dolayıydı. Onlar ne yaparsa yapsın, bu aziz millet yine mazlumun yanında yer almaya devam edecektir. Çünkü Allah bizden bunu istiyor. Biz de bu nokta da Allah'a vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz. Bizim için önemli olan insan kavramıdır. Ve bu asil millet hiç bir ayrım gözetmeden mazlum insanların yanında yer almayı kendilerine şiar edinmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından TIR'lar dualarla yolcu edildi.
Editör: Süper Kanal TV